La crisi té un impacte de 10 milions d'euros mensuals en les cotitzacions a la CASS

Hi ha 1024 autònoms que han demanat la reducció i 2.424 la suspensió total

-
-
El ministre portaveu, Eric Jover ha detallat el nombre de sol·licituds que s'han rebut per acollir-se als ajuts impulsats per la CASS per fer front a la pandèmia de la Covid-19. Hi ha 2.583 empreses que han demanat al Govern que pagui la part patronal de la cotització dels empleats. Hi ha 1.024 autònoms que han sol·licitat la reducció de la cotització mentre que 2.424 han demanat la suspensió total. Jover ha calculat en 10 milions d'euros mensuals l'impacte en les cotitzacions a la CASS, i ha subratllat que no es treurà "ni un euro" del fons de la jubilació per aquesta crisi.

El ministre ha informat també que un total de 3.007 empreses i autònoms han demanat acollir-se a la reducció (d'entre 80 o 100%) de la factura de FEDA, i més de 400 han sol·licitat un fraccionament o ajornament. Això suposarà el no ingrés de 2,4 milions d'euros fins a l'abril.

Pel que fa als descomptes oferts per Andorra Telecom, 6.019 empreses i autònoms han demanat els ajuts impulsats per la companyia. En aquest cas, suposarà un no ingrés, comptant el mig mes de març i l'abril, més de 800.000 euros

En relació a les sol·licituds vinculades als crèdits tous, el ministre ha informat que s'han rebut, fins a la data, 1.422 demandes. D'aquestes, ja se n'han resolt 772 que han comportat concedir 56,2 milions d'euros per despeses de funcionament i 2,3 milions d'euros per refinançar préstecs.

En un altre ordre de coses, ha manifestat que el Govern preveu tornar a presentar un pla d'equilibri financer al Consell General un cop acabi la crisi sanitària. Al mateix temps, s'ha dissenyat un segon pla perquè a partir de l'1 de maig no totes les empreses podrien matenir els salaris i ha afegit que es calculen 120 milions a fons perdut de l'Estat per les suspensions temporals de contracte. En el marc del recàlcul del pressupost i el marc pressupostari han previst una caiguda del 5% del PIB, tot i que la xifra és estimativa perquè la crisi sanitària no s'ha acabat i es depèn molt dels països veïns.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending