La complexitat de l'afer de l'Institut de Música obliga Marsol a allargar la presa d'una decisió

La cònsol ha mantingut aquesta setmana reunions amb el personal del centre

La Llacuna acull la seu de l'Institut de Música.
La Llacuna acull la seu de l'Institut de Música.
La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol no vol prendre encara una decisió sobre l'afer de l'Institut d'Estudis Musicals. Les reunions que ha mantingut tota aquesta setmana amb personal del centre li ha permés comprovar la complexitat d'un afer que es va desencadenar amb la dimissió de la cap d'estudis Cristina Gallart.

Conxita Marsol vol analitzar amb calma i amb tots els testimonis la crisi oberta a l'Institut d'Estudis Musicals de la capital abans de prendre una decisió. Les fortes discrepàncies amb el cap der servei, David Sanz van provocar la dimissió de la cap d'estudis, Cristina Gallart com ja abans havia passat a l'anterior responsable, Míriam Manubens.

Pel moment, la cònsol escolta totes les opinions en un tema que està resultant molt complex. El gran punt de discrepància entre la majoria de professors i el cap de serveis és el desig per part dels primers que es posi en funcionament una segona línia d'ensenyament menys rígida i més lúdica perquè no tots els alumnes estan disposats a sacrificar hores d'aprenentatge i la seva prioritat són els estudis i no la música. A part d'això, els professors també critiquen la manca d'empatia i l'excessiu zel administratiu de Sanz.

A banda dels professors també hi ha una altra part important en aquest afer i són els pares. N'hi ha que es queixen obertament que després dels estudis els alumnes no puguin convalidar-los en cap altre lloc. Aquest és un tema, que segons algun dels professors consultats, no s'ha sabut explicar d'una manera adequada. "De fet -diu un professor- no s'ha convalidat mai. El que et dona l'Institut és un nivell però si vols anar a un altre lloc has de fer una prova. Però això no només passa aquí, també en tots els conservatoris com el de Barcelona".

Finalment, un altre punt de conflicte és el de les titulacions dels professors. Els que s'incorporen ara, encara que siguin d'eventuals, han de tenir una titulació superior però els que hi són des de fa anys no els hi calia. Aquest fet dificulta la transformació de l'Institut en Conservatori.

 

Comentaris

Trending