La campanya electoral arrencarà el 24 de març

Les llistes s'hauran de presentar, com a molt tard, el 27 de febrer al migdia i les eleccions, tal com estaven ja anunciades, se celebraran el 7 d'abril

Comentaris

-
-
La campanya electoral arrencarà formalment el diumenge 24 de març, a les 12 del migdia. Així ho ha explicat el cap de Govern, Toni Martí, durant la reunió de la junta de presidents que ha tingut lloc aquest matí al Consell General. Per tant, la campanya arrencarà quinze dies abans de les eleccions, que tal com ja es va avançar, se celebraran el diumenge 7 d'abril. 

Els presidents dels grups parlamentaris han repassat aquest dilluns la feina que queda per fer en la recta, rectíssima final, de la legislatura. L'última sessió plenària s'ha fixat per al 15 de febrer, un divendres, encara que és previsible que la feina sigui tanta -hi ha molts textos legislatius, com ara el pressupost, sobre els quals s'ha de debatre per ser aprovats- que el plenari hagi de continuar-se celebrant l'endemà, un dissabte, un fet del tot inusual en l'època contemporània almenys.

Més enllà dels textos legislatius que ja estan preparats per dur-se davant el ple, la subsíndica general, Mònica Bonell, ha informat que encara queden onze textos per ser tractats en les respectives comissions legislatives. Així, "és molt poc probable" que totes les normes que es pretenien fer passar aquesta legislatura acabin veient la llum. Ara, segons Bonell, "quedaran pendents dos o tres textos com a màxim".

La subsíndica ha reconegut que el cap de Govern ha exposat durant la reunió, força breu, la seva previsió de calendari electoral. Tot partirà, com és legalment pertinent, de la dissolució del Consell General. El 19 de febrer hauria d'aparèixer al BOPA un decret que fixi que aquell mateix dia a les 24 hores, la cambra parlamentària queda dissolta. És a dir, per tant, que des del 20 el Consell estarà en funcions. 

Les formacions que vulguin concórrer als comicis hauran de presentar les seves llistes el 27 de febrer, un dimecres, a les 12 del migdia com a molt tard. El 24 de març, un diumenge a les 12 del migdia, el cap de setmana següent a les finals del Campionat del Món d'esquí que se celebrarà a Soldeu, es posarà en marxa oficialment la campanya electoral. El termini per exposar formalment els programes electorals i sol·licitar el vot als electors serà, per tant, de dotze dies i mig. El 6 d'abril serà la jornada de reflexió i, el 7, l'endemà diumenge, la cita amb les urnes.

Comentaris

Trending