La Cambra confia en les mesures de liquiditat de Govern per garantir la continuïtat de comerços i empreses

Apel·la a la responsabilitat empresarial davant la incertesa econòmica

Comentaris

-
-
La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis apel·la a la responsabilitat empresarial davant la incertesa econòmica i confia en les mesures de liquiditat que articuli en breu el Govern per a garantir la continuïtat de les empreses. La Cambra només té un propòsit en aquesta situació de crisi: la preservació de les empreses que directament garantirà la preservació dels llocs de treball i salvaguardarà l’equilibri de l’activitat econòmica del país en aquests moments tant convulsos.

En un comunicat, la Cambra considera que "en aquest marc d’incertesa en tots els àmbits i a tots nivells, l’empresa té un rol fonamental per a contribuir a l’estat del benestar, però necessitarà ajuda per part de l’Estat. Moltes empreses andorranes ja es troben o comencen a analitzar escenaris amb una possible afectació de la seva activitat per la conseqüent reducció o minva d’ingressos, per una pèrdua temporal d’activitat, una aturada de la producció, o bé, per la impossibilitat d’operar".

Segons l'entitat, la continuïtat dels negocis de grans empreses, pimes, i treballadors per compte propi necessitaran tresoreria per superar aquesta conjuntura i no esdevenir un curtcircuit en l’economia dels respectius països. "És una responsabilitat inherent a les gestió empresarial fer front a les despeses per tal de garantir que els treballadors puguin continuar cobrant les nòmines, els proveïdors els seus serveis i les despeses recurrents per dur a terme la seva pròpia activitat i mantenir una línia de servei o producció activa".

També demanen que des de l’Administració Pública s’articulin les mesures més adients amb la màxima urgència per injectar la liquiditat necessària per assegurar que les empreses puguin acomplir amb aquestes responsabilitats a curt termini i fer-hi front també, a mitjà termini. 

Comentaris (1)

Trending