La caiguda de rocs perturba la circulació a Canillo

S'ha hagut de tallar la carretera de Montaup fins a la tarda, fer pas alternatiu a la CG2, i les retencions des de la Seu d'Urgell han arribat als 9 quilòmetres

La cua per entrar a Andorra des de la Seu d'Urgell aquest dissabte
La cua per entrar a Andorra des de la Seu d'Urgell aquest dissabte
La caiguda de rocs perturba la circulació a la zona de Canillo. A primera hora del matí d'aquest dissabte s'ha hagut de fer pas alternatiu a la CG2 en sentit nord i més tard s'ha hagut de tallar la carretera de Montaup (CS240). Les primeres nevades de la temporada han contribuït als despreniments que no han provocat cap dany personal ni als vehicles. Poc abans de les 4 de la tarda s'ha intentat normalitzat la situació a la via secundària canillenca, però s'ha acabat abandonant la idea.

Dissabte complicat a la xarxa viària del país i també a la N-145 des de la Seu d'Urgell on les retencions han arribat als 9 quilòmetres fins a la població de l'Alt Urgell. En el cas de Canillo, la circulació ja s'ha restablert a la CG2 després de treure les pedres que han caigut a la calçada i que han obligat a fer pas alternatiu. D'altra banda i fins al migdia han estat obligatoris els equipaments per travessar el port d'Envalira. Pel que fa a la carretera de Montaup ha estat tallada fins a la tarda i s'ha tornat a obrir a les quatre, tot i que abans s'ha deixat passar als veïns.

Un dels principals maldecaps s'ha donat a la carretera de Montaup. S'hi ha fet pas alternatiu mentre els cossos de seguretat miraven de sanejar la zona i els geòlegs miraven l'estabilitat dels talussos des dels quals s'han desprès alguns blocs de rocosos de no massa grans dimensions. Poc abans de les 4 de la tarda s'ha anunciat l'obertura de la CS240 però poc després s'ha tornat a activar el tall de la via, només utilitzable per als veïns de la zona

Accions de protesta dels Gilets Jaunes a l'Arieja

Per circular per la RN20 a l'Arieja hi ha algunes retencions en rotondes pel moviment dels Gilets Jaunes i un gran grup es concentra a la de Pamiers. Durant el matí d'aquest dissabte un altre grup ha intentat ocupar el peatge de l'A62 al nord de Tolosa però la policia ho ha impedit.  Hi ha previstes concentracions a Foix i a Lavelanet. Altres carreteres pròximes a Andorra, a la zona dels Pirineus Orientals, a prop de Perpinyà també són l'escenari de manifestacions i de talls.

Etiquetes

Comentaris

Trending