La Batllia mira de tancar ‘el cercle de les comunicacions’ per resoldre el sabotatge de Pal

Després de les primeres diligències policials, una instructora penal ja s’ha fet càrrec de les investigacions sobre els talls de cable que van patir tres ginys de l’estació de Vallnord

-
-
La investigació per intentar aclarir qui va seccionar els cables de tres ginys a l’estació d’esquí  massanenca de Pal no s’ha aturat. Malgrat que el treball és lent i en certa manera feixuc, després de les primeres diligències i treballs d’investigació fets per la policia, ja força voluminoses, és la Batllia la qui actualment dirigeix les operacions. La instructora del cas ja ha pres declaració a diversos testimonis i, segons fonts properes a la indagació, un dels elements amb què se centra actualment el treball és el d’intentar quadrar les comunicacions. És a dir, mirar si es pot determinar el telèfon del presumpte o presumptes sabotejadors i aconseguir així una prova incriminatòria.

Degut a la invasió que suposa un control telefònic i, també, donat al fet que malgrat que tècnicament tot és possible però no sempre senzill, hi ha hagut alguns elements de la investigació, com el del control de les comunicacions, que s’han demorat una mica. Però això no treu que la investigació continua activa i ni de bon tros no s’ha descartat que pugui donar una resolució positiva. La batlle Stephanie Garcia és l’encarregada de dirigir les operacions una vegada la policia, amb el treball de dies realitzat i considerant que si esqueia era necessària la intervenció judicial, li ha adreçat el dossier.

Segons fonts policials, els investigadors del cos tenien obertes diverses línies, essent una de les més transcendents la possibilitat que fos un antic extreballador del camp de neu. De fet, la policia havia identificat mitja dotzena d’antics empleats. I, fins i tot, s’havia centrat en un exresident el vehicle del qual s’hauria detectat per la zona de Pal els dies en què, de forma plausible, s’haurien produït els fets, el primer cap de setmana de novembre. I que van afectar els telecadires La Serra II i el Cubil i el teleesquí número 6. El control de comunicacions hauria de permetre, a ser possible, quadrar el cercle i mirar de resoldre el sabotatge.

Comentaris

Trending