La Batllia descarta que els agents de circulació d’Escaldes haguessin estat coaccionats pels caps

La nova instructora de la querella presentada fa dos anys per tretze urbans escaldencs contra la cap de servei i l’oficial decideix arxivar-la i ara els querellants presentaran recurs

-
-
La Batllia ha decidit arxivar en primera instància la querella criminal que tretze agents de circulació del comú d’Escaldes van interposar contra la cap de servei i l’oficial. Els querellants se sentien víctimes d’assetjament laboral per part dels dos superiors, als quals acusaven d’haver-los amenaçat i haver-los proferit coaccions i vexacions. La nova instructora de la causa considera que no hi ha hagut ni coaccions ni amenaces i ha tancat de manera provisional el cas. Ara els querellants presentaran un recurs amb l’objectiu que el Tribunal de Corts ordeni que es reprengui la investigació del cas.

La notificació de l’arxiu es va dictar divendres passat, segons que ha avançat el digital ‘Ara.ad’. L’Altaveu no només ho ha pogut confirmar sinó que les fonts consultades han assegurat que la batlle instructora ha desestimat que els fets descrits en la querella siguin constitutius de delicte penal. Una altra cosa és que alguns dels comportaments denunciats pugui tenir rellevància en matèria civil o administrativa. Per tant, la instructora penal sembla tancar una via però, alhora, obrir-ne una altra.

Ara bé, les diferents fonts consultades han assegurat que els querellants estan convençuts d’haver estat víctimes d’un assetjament laboral de rellevància penal i, per tant, tiraran endavant el recurs contra l’arxiu. De fet, la nova acció, que haurà d’analitzar ara el Tribunal de Corts, es podria presentar aquesta mateixa setmana. La decisió adoptada per la instructora penal ha agafat de sorpresa i ha causat cert malestar. Després de dos anys tramitant-se la causa, en xifres rodones, la batlle que ara ha assumit el cas l’ha tancat en un parell de setmanes i sense prendre declaració a cap dels implicats ni tan sols fer cap nova diligència.

Comentaris

Trending