La Batllia decreta la fallida efectiva de l'empresa embotelladora d'Arinsal

Comentaris

La Batllia decreta la fallida efectiva de l\'empresa embotelladora d\'Arinsal
La Batllia decreta la fallida efectiva de l\'empresa embotelladora d\'Arinsal

Els creditors d’Aigües del Pirineu tenen fins a mitjan del mes que ve per presentar a l’administrador judicial designat per la Batllia els justificants dels seus crèdits. La decisió de la batlle Laura Solanes de decretar la fallida de l’embotelladora d’aigua arinsalenca es publica aquest dimecres al BOPA. L’episodi del noro virus que va afectar unes 4.000 persones especialment a l’àrea de Barcelona ha acabat empenyent la companyia que lidera Andreu Vilarrubla al desastre. De fet, l’administrador únic d’Aigües del Pirineu ja va anunciar fa uns mesos, quan hi va haver l’afectació sanitària, que el futur de la planta era el tancament i dissolució.

La Batllia va declarar formalment el cessament de pagaments i la fallida de la societat el 14 de setembre. El saig Xavier Granyó ha estat designat per la batlle com l’administrador d’Aigües del Pirineu. Per ara, el principal mal de l’episodi víric ha estat el reputacional unit, clar està, amb el tancament de la planta per ordre del ministeri de Salut. Segons que ha pogut saber l’Altaveu, per ara no hi ha cap reclamació efectiva contra l’empresa pels danys causats pel noro virus. No obstant això, algunes desenes d’afectats a través del col·lectiu barceloní d’advocats Ronda van organitzar-se per exercir accions contra Eden Springs, la companyia distribuïdora a diverses empreses de Catalunya dels bidons envasats al Principat.

Paral·lelament, el ministeri de Salut no ha fet cap pas més, una vegada ordenat el tancament de la planta, per anar al fons de la investigació i descobrir exactament d’on venia el mal de tot plegat. Aparentment, hi ha massa interessos enterrats que impedirien l’aclariment definitiu de la situació. De fet, fonts coneixedores del final d’Aigües d’Arinsal i la posterior posada en marxa de la nova embotelladora han recordat que ja llavors hi havia tants dubtes de la qualitat de l’aigua de l’aqüífer com interès en tirar-ho endavant fos com fos. No obstant això, aquest dimecres mateix, el portaveu de l'executiu, Jordi Cinca, ha assegurat que abans no s'acabi el mes d'octubre Salut tindrà els resultats de les analítiques que va encomanar a una empresa francesa i, a més, que es podran anunciar algunes mesures d'actuació en relació a la contaminació de la font.

Comentaris

Trending