La Batllia busca comptes dels pares de la nena Nadia Nerea en els bancs del país

Comentaris

La Batllia busca comptes dels pares de la nena Nadia Nerea en els bancs del país
La Batllia busca comptes dels pares de la nena Nadia Nerea en els bancs del país

La Batllia ha requerit a tots els bancs del Principat que facin una recerca entre els seus clients i l’informin de si ostenten dipòsits dineraris que poguessin estar vinculats al denominat ‘cas Nadia’, en relació a la presumpta estafa que haurien comès Fernando Blanco i Margalida Garau, residents els darrers temps a Fígols i Alinyà, al terme municipal d’Organyà, i que usant com a pretext una dolència que patiria la seva filla menor, Nadia Nerea, van tramar una estafa que va portar a la detenció dels progenitors i retirar-los la custòdia de la nena.

La manera d’operar dels pares de la menor, i especialment de l’home, ja amb antecedents per estafa a les Illes Balears, on també va viure -de fet, la seva parella, és d’allí- va portar els investigadors espanyols a creure que Blanco i Garau, o un dels dos o l’Associació Nadia Nerea per a la Tricotiosdistròfia, podien tenir béns materials, diners, dipositats en algun compte del Principat. De fet, quan es va detenir l’home es va saber que un dels tres telèfons que feia servir era andorrà i es va tenir indicis que Blanco hauria pogut passar a territori andorrà en algunes ocasions quan ja va saber-se descobert i temia que la policia acabés actuant en contra seva.

El fet de ser un cas que ha generat una forta alarma social a l’Estat espanyol i, pel fet de viure en un indret tan proper a Andorra, també en certa manera al Principat -a Organyà es van organitzar multitud d’iniciatives per recaptar fons per suposadament contribuir al tractament de la menor- va fer que les autoritats policials i judicial del país veí actuessin amb molta celeritat. I que es demanés la col·laboració de les autoritats andorranes per a l’esclariment de certes qüestions. Per exemple, per obtenir més detalls en relació a l’adquisició i la utilització de la targeta telefònica d’Andorra Telecom o per saber si els pares de la menor tenien diners al país.

Segons diverses fonts, ja fa uns dies que la Batllia hauria cursat un ofici a tots els bancs del país -una circumstància que es dóna amb més habitualitat de la que pot semblar, tan per investigacions d’ordre intern com per casos que s’originen a l’estranger i fins i tot s’estan instruint judicialment fora però d’alguna manera repercuteixen al Principat, especialment perquè una part o tots els fons que van associats a la investigació poden estar dipositats en entitats bancàries andorranes- sol·licitant-los que facilitessin qualsevol dada en relació als pares de Nadia Nerea sempre que la tinguessin, és clar. Les fonts consultades no han pogut determinar si la recerca va ser positiva o, per contra, es va descartar que Blanco i Garau tinguessin diners al país. A Espanya havien aconseguit reunir gairebé un milió d’euros.

Comentaris

Trending