La Batllia acusa de tràfic de cocaïna dos dels detinguts en l’operació antidroga i els envia a la presó

Als altres dos arrestats se’ls atribueix, a un, tràfic d’haixix i, a l’altre, simple consum, i no han ingressat al centre penitenciari

-
-
El batlle que investiga des de fa mig any una xarxa de tràfic de droga centrada en locals d’oci ha enviat a la presó els dos principals detinguts en l’operació que es va desenvolupar entre divendres i dissabte, i que va servir per mig quilo d’haixix i altres quantitats molt més petites d’altres estupefaents producte del registre a una desena de llocs, entre els quals dos establiments comercials. L’actuació gira entorn a una disco-pub de la rotonda del quilòmetre 0 de la carretera general, a Andorra la Vella.

Dos dels quatre detinguts van ingressar al centre penitenciari de la Comella després de les 11 de la nit d’aquest diumenge. Els altres dos arrestats van quedar en llibertat amb càrrecs. Els quatre van ser detinguts divendres, segons fonts properes a la investigació, i van passar a disposició del responsable judicial de la instrucció durant la jornada dominical per la tarda. L’element determinant que va portar el jutge a decretar l’empresonament de dos dels detinguts i de no enviar al centre penitenciari els altres dos es deu al fet que als primers els imputa tràfic de cocaïna.

Tots quatre -41, 39, 37 i 25 anys- van ser detinguts divendres en el marc d’una actuació per combatre la venda d’estupefaents en locals d’oci

Les dues persones que ja han dormit aquesta passada matinada a la Comella serien un dels responsables del grup empresarial que gestiona l’esmentat local del punt rodó del quilòmetre 0 i un home originari de la Seu i amb múltiples antecedents vinculats als estupefaents. Per als altres dos homes l’acusació menor. Especialment al que se li atribueix solament consum. El quart està acusat de traficar amb haixix, que és la droga que físicament més es va localitzar. Els arrestats divendres tenen 41, 39, 37 i 25 anys, segons que va comunicar la policia.

Estat de la porta d'accés públic al pub forçada per la policia per poder-hi fer l'escorcoll. | ALTAVEU

 

L’operació estava sota control judicial des del mes de desembre. I després de diverses indagacions, l’esclat de la intervenció, que la policia assegura que és la primera des de fa anys que es du a terme directament per combatre el tràfic d’estupefaents en locals d’oci, es va dur a terme divendres. Un dels epicentres de l’operatiu va ser l’esmentat local del quilòmetre 0. Un ampli seguici judicial i policial va estar durant almenys sis hores treballant en l’escorcoll de l’establiment, alterant fins i tot en algunes coses el normal funcionament dels veïns en els baixos del qual s’insereix el pub. 

L’epicentre de tot plegat seria un pub de la rotonda del quilòmetre 0 un dels responsables del qual és un dels que ja ha fet nit a la Comella

Segons diversos testimonis presencials, els agents van haver de forçar diverses estances. De fet, la porta d’accés públic, just que la dóna a la rotonda, presentava encara dissabte els efectes del forceig. La comitiva poli-judicial, sota la supervisió del batlle instructor, va repassar una per una totes les dependències lligades a l’establiment, inclosa la zona de magatzem que, segons les fonts, estava anormalment buida quan habitualment s’omple entre els dimecres i els dijous però aparentment no havia estat el cas d’aquesta setmana passada.

Els registres van continuar durant la jornada de dissabte, en què s’haurien regirat, també, els domicilis d’alguns dels detinguts tot cercant més elements que provessin la relació dels arrestats amb allò de què se’ls acusava després d’un seguiment força acurat de mesos. Les fonts consultades han assegurat que la severitat amb què es pot tractar el cas dependrà, entre altres coses, de l’anàlisi de les comunicacions que encara s’ha de fer producte del comís, entre altres, de dispositius electrònics. La policia no dóna per tancada l’operació i no descarta alguna detenció més.

Un dels locals on s'han dut a terme escorcolls és a la rotonda del quilòmetre 0.

Relacionat

S’eleva a quatre el nombre de detinguts en l’operació per combatre el tràfic de droga en locals d'oci
La policia va regirar diverses estances lligades a l'establiment durant la tarda-nit de divendres.

Relacionat

Dos detinguts en una operació ‘antidroga’ amb una disco-pub del quilòmetre 0 en el punt de mira

Comentaris (1)

Trending