S’eleva a quatre el nombre de detinguts en l’operació per combatre el tràfic de droga en locals d'oci

La policia manté oberta una actuació dirigida per la Batllia i que, per ara, ha comportat l’arrest de quatre residents (de 41, 39, 37 i 27 anys), la realització de deu escorcolls i el comís de mig quilo d’haixix

Un dels locals on s'han dut a terme escorcolls és a la rotonda del quilòmetre 0.
Un dels locals on s'han dut a terme escorcolls és a la rotonda del quilòmetre 0.
Són quatre ja els detinguts en l’operació antidroga que la Batllia, que coordina l’actuació i les investigacions, ha fet esclatar aquest cap de setmana. La intervenció està especialment encaminada a combatre el tràfic d’estupefaents en locals d’oci nocturn i continua oberta. Entre divendres i dissabte la policia va dur a terme una desena d’escorcolls que van permetre recuperar mig quilo d’haixix.

La Batllia va començar a investigar el desembre una petita xarxa de persones vinculades al món de la droga i que especialment feia ‘negoci’ en el marc d’establiments d’oci nocturn. Després de diverses indagacions, divendres, tal i com va avançar l’Altaveu, es va posar en marxa un ampli dispositiu policial amb l’objectiu de detenir els presumptes principals responsables de la xarxa i acabar d’obtenir més proves i la implicació directa d’alguns dels locals amb la xarxa.

La policia ha confirmat aquest diumenge a través d’un comunicat l’existència de l’operació judicialitzada i ha anunciat que ja hi ha quatre detinguts i que, entre altres llocs, s’haurien registrat dos establiments comercials. Segons va avançar l’Altaveu un d’aquests seria una disco-pub ubicada a la rotonda del quilòmetre 0 de la carretera general. En aquest cas, l’escorcoll va ser divendres a la tarda i es va allargar diverses hores fins ben entrada la nit. Justament, un dels arrestats seria un dels responsables del grup empresarial que explota aquest local.

Segons la comunicació policial, els detinguts tenen 41, 39, 37 i 25 anys i formalment resideixen tots al Principat. L’Altaveu ha pogut saber, però, que un d’ells té un vincle molt directe amb la Seu alhora que és àmpliament conegut en el submón de la droga. Tots quatre detinguts -el cos d’ordre no dóna per acabada l’operació i, per tant, no descarta noves detencions- ja han estat posats a disposició judicial.

El cos d’ordre assegura que la intervenció, que es va començar a gestar el desembre, “haurà permès la desarticulació d'una important xarxa de venda de productes estupefaents”

L’operació s’hauria fet esclatar just a l’inici d’un cap de setmana i, a més a més, no de qualsevol cap de setmana -revetlla de Sant Joan- preveient que es podrien localitzar més elements que en altres ocasions. Segons la policia, en l'operatiu s'ha segrestat mig quilogram d’haixix, petites quantitats de cocaïna, diners en efectiu i altres objectes d’interès. També son destacades les declaracions que eventualment es prenguin als quatre arrestats així com el control de comunicacions que es puguin fer als seus dispositius electrònics més enllà del que ja s’hagi oficiat durant la investigació prèvia.

En el seu comunicat, la policia remarca que “aquesta és la primera operació antidroga emmarcada en la lluita contra el tràfic d'estupefaents a locals d’oci, que s'ha dut a terme en el decurs dels darrers anys” i destaca que la intervenció judicialitzada “haurà permès la desarticulació d'una important xarxa de venda de productes estupefaents al nostre país”.

Hi hauria almenys dos locals comercials implicats atès que entre la desena de registres que es van practicar, dos van ser a establiments. I un, com s’ha dit, al pub ubicat a la rotonda del quilòmetre 0, que també té accés a alguna de les seves dependències a través del carrer del Fener d’Andorra la Vella. Almenys en aquest cas, el seguici judicial-policial va estar diverses hores actuant i va haver de forçar diverses estances.

En el dispositiu global coordinat pel batlle instructor de la causa hi han participat agents del cos de policia en funcions de policia judicial així com membres de la unitat de grups especialitzats -encarregats, per exemple, de les entrades per la força-, equips canis i efectius de l’àrea de seguretat ciutadana. A partir de l’anàlisi d’alguns dels elements comissats no es descarten nous arrestos.

La policia va regirar diverses estances lligades a l'establiment durant la tarda-nit de divendres.

Relacionat

Dos detinguts en una operació ‘antidroga’ amb una disco-pub del quilòmetre 0 en el punt de mira

Comentaris

Trending