Dos detinguts en una operació ‘antidroga’ amb una disco-pub del quilòmetre 0 en el punt de mira

Un dels responsables de l’establiment i un conegut traficant de la Seu són arrestats i la policia accedeix al local en el marc d’una investigació que continua oberta

La policia va regirar diverses estances lligades a l'establiment durant la tarda-nit de divendres.
La policia va regirar diverses estances lligades a l'establiment durant la tarda-nit de divendres.
La policia ha detingut com a mínim dues persones en una operació contra el tràfic d’estupefaents que continua oberta i que tindria com a un dels epicentres un local d’oci nocturn que hi ha a la carretera general CG1, a l’altura de la rotonda del quilòmetre 0. El cos d’ordre feia un temps que estava seguint els passos d’algunes persones que, d’alguna manera o altra, estaven vinculades a dit establiment, que va ser objecte d’un escrupolós escorcoll divendres des de mitja tarda i fins ben entrada la nit.

De fet, l’accés al local va ser un dels punts àlgids de l’operació, que estaria judicialitzada. Les dues detencions que l’Altaveu ha pogut confirmar s’haurien realitzat també aquest divendres i correspondrien a un dels responsables del grup d’hostaleria que explota el pub en qüestió i un conegut traficant de drogues de la Seu amb múltiples antecedents relacionats, com a mínim, amb el ‘tracte’ amb els estupefaents. Les fonts consultades no han descartat que hi pugui haver més detencions en les properes hores o a mida que la investigació avanci. 

L’escorcoll realitzat des de mitja tarda fins a ben entrada la nit de divendres va portar els agents de l’àrea de policia criminal a forçar diverses estances

Els dos arrestats confirmats encara estarien en dependències policials a l’espera, suposadament, de passar a disposició judicial, molt probablement durant la jornada dominical. La policia guarda una notable discreció en relació a l’operació per no malmetre possibles noves actuacions. De fet, no ha transcendit si hi ha hagut altres registres -és habitual quan es deté una persona per causes com aquesta acudir al domicili de l’arrestat per cercar-hi o bé droga o bé documentació que pugui acreditar vincles amb consumidors o altres- o si s’ha comissat droga de manera efectiva.  

El que sí que han confirmat les fonts consultades és que l’accés al local d’oci nocturn de la rotonda del quilòmetre 0 es va iniciar probablement poc abans de l’hora fixada per a l’obertura al públic del mateix, que segons proclama a la façana mateix un visible rètol és a les 6 de la tarda. Una comitiva força nombrosa amb, com a mínim, membres de l’àrea de policia criminal, va accedir a diferents estances de l’establiment, forçant portes i esbotzant el que va caldre, segons testimonis de l’operació. De fet, la porta d’accés habitual del públic encara aquesta tarda presentava els detalls notoris d’haver estat forçada. Altres espais no visibles des del carrer, segons les fonts, també haurien estat malmesos en el marc de l’escorcoll.

Detall dels efectes causats a la porta d'accés usual per al públic en forçar-la. | ALTAVEU

 

Mentre hi va haver l’operació policial en marxa no es deixava accedir ni als veïns de l’immoble -l’establiment és a la planta baixa d’un edifici que dóna tant a l’avinguda Tarragona com al carrer del Fener d’Andorra la Vella- a determinats llocs. Per accedir a la zona d’aparcament al final fins i tot el president de la comunitat de veïns hauria hagut de fer algunes gestions. Les fonts consultades han explicat també que normalment els dimecres i els dijous, tot preparant els dies d’activitat més alta, la zona de magatzem del disco-pub sol omplir-se de provisions. 

I que aquesta setmana no hauria estat el cas, “com si algú ja s’ensumés alguna cosa”, han indicat les fonts. Depenent què estigués buscant també la policia, probablement la proximitat d’una festivitat tant marcada com la de la revetlla de Sant Joan hauria empès a fer esclatar l’operació amb el convenciment d’estar davant d’un moment on poder aconseguir més evidències. La investigació continua en marxa.

Comentaris

Trending