La batlle de la polèmica per no abstenir-se durant les generals presidirà ara la junta electoral 

Immaculada Rodríguez lidera l’organisme després de dimitir-ne el març en ser assenyalada pel fiscal en el marc del ‘cas Nomen’, fet que va generar un terratrèmol a nivell institucional

La síndica, Roser Suñé, i la subsíndica, Meritxell Palmitjavila, amb els tres membres de designació política (Meritxell Verdú, Joana Mañas i Joaquim Dolsa).
La síndica, Roser Suñé, i la subsíndica, Meritxell Palmitjavila, amb els tres membres de designació política (Meritxell Verdú, Joana Mañas i Joaquim Dolsa).
La batlle Immaculada Rodríguez, que el març passat es va veure involucrada en una polèmica generada pel fiscal en acusar-la de no haver-se abstingut en el marc d’un cas tractat per la junta electoral, situació que la va portar a dimitir de l’organisme, torna ara a l’ens de control dels comicis electorals i, a més a més, ho fa com a presidenta. La junta electoral s’acaba de constituir amb la presència de tres batlles i tres components designats per les formacions polítiques.

Rodríguez en serà la presidenta i tindrà al costat les batlles Alexandra Terés i Núria López. Nomenats per les formacions que donen suport al Govern hi ha Meritxell Verdú i Joana Mañas, mentre que el PS ha designat Joaquim Dolsa. Dels sis components de l’organisme, quatre ja tenen experiència a l’ens mentre que els altres dos (López i Dolsa) s’hi estrenen tot i que tenen un coneixement profund, per raons diverses, del funcionament de la maquinària electoral. Tots sis van prendre possessió del càrrec aquest dimecres.

Rodríguez va dimitir el març i arran de la seva decisió altres batlles la van seguir tot posant el Consell Superior i l’ens de control dels comicis electorals entre l’espasa i la paret perquè durant uns dies cap batlle no volia accedir a cobrir les vacants en senyal de protesta contra l’atac que la fiscalia havia fet contra l’ara nova presidenta de la junta electoral. El fiscal va atacar Rodríguez per no haver-se abstingut en el marc del cas de la cobertura televisiva en relació al candidat Eusebi Nomen.

Es donava la circumstància que una germana de la batlle es presentava com a suplent a la candidatura de d’Acord a Sant Julià de Lòria, i el ministeri públic considerava que per aquest motiu l’experta administrativista s’hauria d’haver abstingut en l’afer que inicialment va donar la raó a la petició de Nomen de ser entrevistat per la televisió pública i al final el Tribunal Superior va desestimar. A partir de llavors, els altres dos batlles que integraven la junta electoral també van al·ludir parentius i amistats per abandonar l’ens.

 

Comentaris (1)

Trending