Jutgen en rebel·lia dos homes que van fer una estafa tecnològica a una empresa

Presumptament des de Romania, van ‘xuclar’ dades informàticament parlant i van generar una despesa telefònica d’uns 20.000 euros.

-
-
La tecnologia és una font de satisfacció tot sovint. Però també un pou de maldecaps moltes vegades. I sinó que li ho demanin als responsables de l’empresa que al seu dia van haver de denunciar que se’ls havia estafat. Els havien cobrat uns 30.000 euros en consum telefònic que no haurien gastat ni farts de vi. Tot es devia a una estafa tecnològica generada des de Romania.

El cas s’ha jutjat aquest migdia al Tribunal de Corts. Els acusats són dos homes romanesos que no han trepitjat mai Andorra i que difícilment ho faran. Haurien prestat declaració en el marc de la causa a través de comissió rogatòria però han estat jutjats en rebel·lia en no presentar-se davant el tribunal. Se’ls acusa de formar part d’una xarxa organitzada dedicada a aquest tipus d’activitats il·lícites via aplicacions informàtiques.

Mitjançant la tecnologia, ‘xuclaven’ un seguit de dades per després poder generar centenars de trucades a uns números en concret. Fins a causar un perjudici important al telèfon que havien agafat com a ‘captiu’, per dir-ho d’alguna forma. Els acusats ho haurien negat tot al seu dia; fent-se el desentès. El tribunal demana tres anys de presó per a cadascun dels processats, que malgrat que resultin condemnats difícilment compleixin mai cap mena.

‘Cas Paradís’ i altres

Ha estat aquest dimecres una jornada d’intensa activitat judicial a la Batllia. Diverses instàncies jurisdiccional celebraven vistes. Així, per exemple, la sala penal del Tribunal Superior ha vist els recursos per dues causes de certa notorietat. L’‘Operació Paradís’ de lluita contra els estupefaents i una agressió brutal amb arma blanca que hi va haver el 16 de juny del 2017 en un pis d’Encamp.

En el primer cas, hi ha cinc condemnats, alguns dels quals fent un parell d’anys que estan privats de llibertat. Són considerats una organització que introduïa drogues al Principat, especialment marihuana, per distribuir-la entre menors i escolars. Van recórrer contra la sentència de primera instància tant el fiscal com les defenses. Inicialment, el Tribunal de Corts va imposar penes d’entre sis mesos i cinc anys.

La defensa del principal implicat demana una rebaixa de cinc a tres anys de la pena inicialment imposada. I els defensors d’altres tres acusats també demanen importants rebaixes atenent a què hi ha delictes pels quals se’ls pretén condemnar que asseguren les defenses que no van cometre. Per la seva banda, la fiscalia considera provat el delicte de blanqueig i reclama que s’imposi una pena superior per aquest concepte més el comís d’un vehicle que el ministeri públic creu que es producte dels beneficis obtinguts per la venda de la droga.

Finalment, quant al cas de l’apunyalament d’Encamp, pel qual un dels partícips va ser condemnat a cinc anys i mig de presó com a autor de les ganivetades que a punt van estar de causar la mort de l’agredit i tres anys per a un segon intervinent que hauria encobert els fets. Els tres implicats estarien vinculats per una qüestió de drogues. Les defenses han demanat l’absolució dels dos condemnats. L’un perquè hauria actuat condicionat per un trastorn mental transitori i, l’altre, perquè nega haver encobert res.

Etiquetes

Comentaris

Trending