Vives rep el president del Consell Superior en plena crisi del sistema judicial

El Copríncep mitrat trasllada a Casadevall “el seu suport” en una trobada dins el marc de les relacions institucionals previstes

Enric Casadevall i Joan-Enric Vives en un moment de la trobada al Palau Episcopal.
Enric Casadevall i Joan-Enric Vives en un moment de la trobada al Palau Episcopal. BISBAT D'URGELL

El Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, ha rebut aquest dijous al Palau Episcopal de la Seu d’Urgell el president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall. La trobada, emmarcada en el normal funcionament de les institucions andorranes, hauria servit perquè Vives mostrés el seu suport a la cúpula judicial en plena crisi de la Justícia del Principat.

De la reunió se n’han fet ressò els mitjans oficials del bisbat d’Urgell, fent referència tot just al fet que l’entrevista "s’emmarca dins les relacions institucionals previstes entre el Consell Superior de la Justícia i el Copríncep episcopal” i assegurant que monsenyor Vives ha traslladat al “president del Consell Superior de la Justícia el seu suport, tot valorant l’ alta missió” del poder judicial “al servei del Poble d’Andorra”.

Evidentment, res no es diu de la crisi que viu la Justícia. El Copríncep escull directament un dels cinc representants del poder judicial, en concret, una de les vocalies. En aquest cas, la designada per la Seu va ser l’exministra i exconsellera general Olga Adellach, que també havia estat sondejada pels membres de la judicatura per poder-los representar.

Justament, la representant dels batlles i magistrats, Clàudia Arias, està en la picota després que els responsables judicials de la primera instància li hagin fet saber -la via no ha transcendit del tot malgrat que estaven preparant una carta- que li retiren la confiança que li van fer al seu dia. Aquest dimecres el plenari del Consell Superior es va reunir. No n’ha transcendit cap decisió. Però les fonts consultades no han descartat que Casadevall hagués anat a informar el cap d’Estat mitrat de la situació que es viu a l’edifici de les Columnes.

En tot cas, més enllà d’emmarcar la trobada en les normals relacions i de donar suport a la cúpula judicial, l’únic que ressalta el portal web del bisbat d’Urgell és que el Copríncep ha “aprofitat l’avinentesa per traslladar a la família Casadevall el seu condol per la recent pèrdua de Jaume Casadevall i Costa, pare de l’actual president del Consell Superior de la Justícia".

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending