El Tribunal de Corts fixa més de 55.000 euros d’indemnització per un accident d’esquí a Pal

Es considera que l’ara condemnat, un ciutadà rus que no es va presentar al judici, anava massa ràpid a una pista de debutants i això va provocar la topada amb una dona que va patir serioses lesions el febrer del 2018

Una de les pistes de l'estació de Pal-Arinsal.
Una de les pistes de l'estació de Pal-Arinsal. Vallnord Pal Arinsal

Anar massa ràpid a una pista de debutants pot costar molt car a un esquiador que el febrer del 2018 va acabar provocant una topada amb una altra usuària de les pistes de Pal. Això sí, si torna al país, perquè l’home, de nacionalitat russa, no es va presentar el judici celebrat ara fa uns mesos al Tribunal de Corts. Els magistrats han considerat que l’elevada velocitat que duia el processat va ser la principal responsable de l’accident, que va provocar lesions de consideració a la víctima. La sentència, a banda de la pena d’arrest, li ha imposat una indemnització de més de 55.000 euros.

Els fets van tenir lloc el febrer del 2018, a una de les pistes blaves de l’estació massanenca. Segons es va llegir al judici -en la declaració feta en el seu dia-, l’acusat feia el descens quan va veure un grup d’escolars, al costat del qual hi havia la dona. Assegurava que la va intentar esquivar, però no va poder. I hi va topar.

Un xoc, tot s’ha de dir, molt fort. Ho evidencien les greus ferides sofertes per la víctima. L’equiadora va quedar absolutament atordida. Tant que no recordava els detalls de l’accident. I, a més, es va trencar el fèmur, la clavícula i dues costelles, a banda de patir una perforació de pulmó. La recuperació no va ser gens senzilla.

El dia del judici, la fiscalia i l’acusació particular van deixar clar que la responsabilitat de tot plegat era únicament i exclusivament de processat. Es considerava, en primer lloc, que anava massa ràpid a una pista per a esquiadors novells. I l’advocat de la víctima va voler preguntar-se “què hauria passat si topa amb els nens”. Per això, van demanar, com així ha acabat passant, que se’l condemnés com a autor d’un delicte de lesions per imprudència.

La sentència ara coneguda confirma aquesta petició. Gairebé fi per randa. La fiscalia havia demanat quatre mesos d’arrest domiciliari. El Tribunal l’ha condemnat a tres. En canvi, cap retret a la petició d’indemnització. El que es va demanar és el que s’ha fixat: 22.432 euros per a la víctima i 32.850 per a la CASS, per les despeses mèdiques ocasionades. En total, més de 55.000 euros, als quals caldrà sumar els interessos legals.

Comentaris (8)

Trending