Techer denuncia que els tribunals no li han deixat accedir als comptes per poder pagar l’advocat

La processada per una suposada estafa piramidal considera que se li ha vulnerat el dret a la jurisdicció, en els seus vessants dels drets a la presumpció d’innocència, a l’assistència tècnica d’un lletrat, a un procés degut i a la defensa però el Constitucional ho descarta

Catherine Techer lamenta la situació "injusta" en què assegura que es troba.
Catherine Techer lamenta la situació "injusta" en què assegura que es troba. ARXIU

La màxima responsable de la societat To The Top, processada per una presumpta estafa piramidal i durant mesos en arrest domiciliari, la resident francesa Catherine Techer, denuncia que els tribunals no li han permès poder pagar els advocats que la defensen. La dona va demanar que  se li aixequessin parcialment els bloquejos de comptes per poder disposar de 15.000 euros per poder fer les provisions necessàries en relació als advocats que havien de garantir la seva defensa.

Els tribunals ordinaris, però, van considerar que no podien accedir a les pretensions de l’encausada en considerar que no tindria cap sentit permetre a Techer poder accedir a uns diners que els investigadors consideren que són producte, justament, de l’estafa de la qual l’acusen. Per tant, li van denegar la petició i li van recordar, entre altres coses, que podia recórrer a un lletrat d’ofici.

Catherine Techer en un dels seus muntatges per captar inversors.

Relacionat

Catherine Techer deixa l’arrest domiciliari

Amb tot, la processada va considerar que no podent accedir als emoluments per pagar els avocats amb qui confiava se li estava vulnerant el dret a la jurisdicció, en els seus vessants dels drets a la presumpció d’innocència, a l’assistència tècnica d’un lletrat, a un procés degut i a la defensa. Per aquest motiu va interposar un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional que aquest ni tan sols ha admès a tràmit. Tampoc entra a valorar el fons de la qüestió. Simplement, manté que no ha triat la via correcta per dur a terme la seva reclamació.

Comentaris (6)

Trending