Surt de la presó l’expolicia acusat d’assetjar una veïna

L’home haurà de seguir un tractament mèdic i té prohibit contactar amb la víctima mentre continua avançant la instrucció judicial

Una imatge de l'accés principal al centre penitenciari de la Comella.
Una imatge de l'accés principal al centre penitenciari de la Comella. Toni Solanelles

L’expolicia que els darrers dies de febrer va entrar de forma preventiva al centre penitenciari acusat d’assetjar una veïna ha sortit aquest dimarts en llibertat en acceptar el Tribunal de Corts el recurs contra l’empresonament provisional que havia promogut la defensa de l’home. Això sí, per no tornar a entrar a la presó haurà de respectar dues condicions: d’una banda, haurà de seguir un tractament mèdic i, de l’altre, té prohibit entrar en contacte amb la víctima.

Agents del cos d’ordre van detenir el 25 de febrer al seu domicili d’Encamp l’home que anys abans havia hagut de deixar la policia, justament, perquè es va descobrir que s’havia quedat una part important de material que el cos havia comissat en operacions diverses. O peces que formaven part de dossiers judicials que el llavors policia s’encarregava de traslladar del despatx policial a les dependències de la Justícia. Patia cleptomania. En una maniobra de la seva defensa d’aquell moment, l’home es va prejubilar abans no el poguessin expulsar del cos.

Una imatge del centre penitenciari.

Relacionat

Empresonat l’expolicia que assetjava una veïna

Després d’anys sense tenir-ne notícies, des de fa més d’un any una veïna de l’home va denunciar que l’expolicia l’assetjava, fins al punt d’obrir-li la correspondència. Es va  començar a investigar el cas però es va frenar la situació en remetre també la intensitat del comportament anòmal del sospitós. Unes setmanes abans de ser detingut, però, en reprendre’s l’assetjament i la víctima tornar-ho a posar en coneixement de les autoritats pertinents, la Batllia finalment va ordenar la seva detenció.

L’home va ser acusat de delictes contra la llibertat, contra la intimitat i contra la inviolabilitat. I en passar a disposició judicial, el batlle que instruïa la causa va ordenar l’empresonament provisional del processat en no acceptar aquest la imposició dels tres mesos de presó ferma que se li sol·licitaven en el marc d’un judici ràpid, d’una ordenança penal. Tot i acceptar els fets -hi havia gravacions en què era perfectament reconeixible l’acusat-, també mantenia que el seu comportament seria producte d’una patologia i no pas d’una actitud delictiva volguda.

Un intèrfon d'un bloc d'habitatges.

Relacionat

L’expolicia que durant un any ha estat assetjant la veïna

El 26 de febrer va entrar a la presó i la seva defensa va recórrer contra l’empresonament. Finalment aquest dimarts el Tribunal de Corts ha resolt que no hi ha motiu perquè l’home continuï a la Comella mentre avança la instrucció de la causa sempre que segueixi el tractament mèdic que estableixin els experts i que no entri en contacte amb la dona a la qual presumptament assetjava. Com a conseqüència de tot plegat, aquest migdia l’expolicia ha sortit del centre penitenciari.

Comentaris

Trending