Empresonat l’expolicia que assetjava una veïna

El batlle que instruïa la causa des de feia un any llarg ha enviat l’home a la Comella després que hagi reconegut bona part dels fets que se li imputaven

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari. Toni Solanelles

El batlle que instruïa el presumpte cas d’assetjament que feia un ciutadà d’Encamp en relació a una veïna ha acabat enviant l’acusat al centre penitenciari. L’instructor considera que els fets són prou rellevants com perquè s’hagi de privar de llibertat el suposat autor de la persecució a què era sotmesa la resident encampadana. Es dóna el cas, com ja va avançar l’Altaveu, que l’ara empresonat va ser policia durant molts anys. I malgrat que es va acabar jubilant com a funcionari, ho va haver de fer per la porta del darrere.

El 2012 havia estat detingut acusat de quedar-se objectes que formaven part de dossiers judicials i elements que haurien de formar part del reliquiari policial en ser peces trobades per ciutadans i dutes al cos per si algú les reclamava. En aquella ocasió, malgrat que la situació va comportar que hagués de demanar una jubilació exprés del cos, no va trepitjar la presó. Ara la seva situació ha canviat i a primera hora d’aquesta tarda sí que ha ingressat al centre penitenciari.

Un intèrfon d'un bloc d'habitatges.

Relacionat

L’expolicia que durant un any ha estat assetjant la veïna

I és que, de fet, l’acusat ha reconegut la immensa majoria dels fets que se l’imputaven. Estava acusat de delictes contra la llibertat, contra la intimitat i contra la inviolabilitat, atès que suposadament hauria arribat a quedar-se -o com a mínim consultar- correspondència que li havia arribat a la veïna assetjada a la bústia. Entre altres coses, hi ha gravacions i fotografies que evidencien que l’home acudia a fer alguns dels seus tripijocs al domicili de la Batllia.

Encara que les fonts consultades han preferit no concretar si ha estat processat i empresonat o si se l’ha condemnat per la via ràpida, el que sí que han assegurat els consultats és que l’home ha ingressat al centre penitenciari abans de les 4 de la tarda. Feia més d’un any que hi havia hagut les primeres denúncies en contra seva, i malgrat que la instrucció havia quedat en un calaix perquè la intensitat de l’assetjament durant un temps va decaure, els darrers temps la pressió es va tornar a intensificar i finalment la Batllia va donar l’ordre de detenir l’ara empresonat.

Comentaris (1)

Trending