Surt de la presó l’exresident peruà condemnat a Andorra per agressions sexuals a l’exparella

Les queixes de la família a Lima i les gestions legals dels que havien estat els seus advocats al Principat quan va ser detingut i jutjat haurien desbloquejat la situació

Una imatge del Palau d Justícia peruà.
Una imatge del Palau d Justícia peruà. ARXIU

L’ex-resident peruà de 62 anys que va ser detingut i empresonat el gener del 2018 en aquell país de l’Amèrica Llatina arran d’una petició internacional de detenció i extradició promoguda pels tribunals andorrans i que des del mes de juny formalment havia complert el termini de reclusió derivada de la condemna imposada al Principat per haver agredit sexualment la seva ex-parella ja ha sortit de la presó.

Quant el 2015 es va confirmar una pena de cinc anys per a l’home per haver abusat de la seva antiga parella, en un cop en grau de temptativa, el condemnat va marxar d’Andorra. Mesos després se’n va dictar la cerca però no va ser fins al 2018 que se’l va detenir al Perú i se’l va empresonar mentre es duia a terme el procés que havia de culminar amb l’extradició, si esqueia. El procés ha durat més de tres anys fins que a principi de juny el Tribunal de Corts va resoldre que declinava extradir l’home atès que havent complert cinc sisenes parts de la condemna imposada -entre el temps provisional de presó que va fer a Andorra en ser detingut i la reclusió feta al Perú esperant l’extradició- ja podia accedir a la llibertat provisional. Però la comunicació internacional entre autoritats no hauria funcionat i el condemnat es va estar més temps del que tocava engarjolat entre la seva desesperació i la dels seus familiars.

Palau de la Justícia del Perú.

Relacionat

Presó extra al Perú

Finalment, Les queixes de la família a Lima i les gestions legals dels que havien estat els seus advocats al Principat quan va ser detingut i jutjat haurien desbloquejat la situació i l’ex-resident ha aconseguit sortir amb llibertat i ara intenta refer en el seu país d’origen la vida que intentava portar una vegada va fugar-se d’Andorra per evitar, justament, l’empresonament dictat per les autoritats judicials del Principat.

Comentaris (1)

Trending