La subhasta de material d’Arch Led no aconsegueix ‘ingressar’ ni per a pipes

Hi ha maquinària i béns industrials o d’oficina valorats en el seu conjunt en 180.000 euros, però amb prou feines s’han col·locat unes poques peces

Instal·lacions de la suposada seu d'Arch Led a Catalunya.
Instal·lacions de la suposada seu d'Arch Led a Catalunya.

L’afer de la fallida de la societat Llum Creativa, més coneguda com a Arch Led, una de les empreses referents de la inversió estrangera els propietaris de la qual, almenys laboralment, han marxat per potes deixant un reguer de deutes i altres malsons, continua sense tancar-se. Cal, abans, mirar de col·locar els béns embargats de la mateixa. Però la subhasta del material realitzada aquesta mateixa setmana no ha tingut ni bon tros èxit. Pràcticament no es van adjudicar cap de les moltes peces que se subhastaven.

Hi ha material molt divers, petit en gran mesura. Fins i tot les màquines que es posen a disposició dels interessats, i que poden servir a serrallers, per exemple, no són gaire voluminoses. Entre les màquines i el material més de caràcter industrial -com estanteries per al magatzem- s’arriba a una taxació d’uns 170.000 euros. A aquesta quantia hi cal afegir 10.000 euros més amb què està valorat el material d’oficina que també se subhasta.

Hi ha passos que no s’han fet, com ara la declaració de la fallida personal dels capitostos de Llum Creativa, que afectats per la fallida reclamen que s’impulsi

Per ara, poca cosa s’ha facturat. No n’hi ha ni per a pipes. Caldrà veure quan es convoca la segona subhasta. I és que durant molt temps va semblar que per bona part del material hi havia interès per part d’un suposat industrial establert a Catalunya, on està ubicat ara Sebastién Clement, el cap visible d’Arch Led, tot donant continuïtat a la fàbrica de panells lluminosos fets amb LEDs. De fet, hi ha la sospita que el suposat interessat seria un emissari de l’empresari belga, que miraria de marejar la perdiu per fer baixar el preu i acabar enduent-se material que necessita a Catalunya a preu de saldo.

Hi ha diversos moviments que s’han fet al tomb de l’administració de la fallida d’Arch Led que alguns creditors no acaben d’entendre. En canvi, hi ha passos que no s’han fet, com ara la declaració de la fallida personal dels capitostos de Llum Creativa, que es considera que s’haurien de fer per mirar de poder recuperar quelcom més del que s’ha recuperat fins ara i així poder abonar tant com s’escaigui als perjudicats pel ‘pufo’ de la societat.

Comentaris (4)

Trending