Setze mesos de retirada de carnet i mig any de presó condicional per un accident mortal a Ordino

En el sinistre, un dissabte del juny del 2021 al vespre a prop del pont de Sornàs, hi va perdre la vida un motorista holandès, que va impactar contra un vehicle conduït per un jove que ha estat condemnat via ordenança penal just ara

Una vista general del lloc on va passar l'accident.
Una vista general del lloc on va passar l'accident.

El jove conductor de 21 anys en l’actualitat que el 19 de juny del 2021, un dissabte al vespre, es va veure implicat en l’accident mortal d’un motorista holandès a la CG-3 a Ordino, a poca distància del pont de Sornàs, ha estat condemnat a setze mesos de retirada de carnet i sis mesos de presó condicional per homicidi per imprudència. La lentitud de la Justícia fa que pràcticament al mateix moment de ser condemnat ja haurà esgotat la pena privativa del permís de conduir.

El noi, que conduïa el Fiat Panda que va impactar contra la Ducati Multiestrada 1.260 que conduïa el turista holandès, que formava part d’un grup de motoristes que havien vingut a fer estada al país en el marc d’una ruta per diversos llocs, va ser detingut poc després del sinistre. No presentava alcoholèmia ni anava a una velocitat excessivament excessiva. La manca de perícia li hauria i no prestar prou atenció li hauria jugat una mala passada que va resultar mortal per al motorista de 65 anys.

Els sanitaris atenent el motorista ferit.

Relacionat

Detingut el conductor del cotxe que ha impactat contra el motorista holandès mort a Ordino

Des del mateix moment de passar a disposició judicial després de l’arrest se li retirar el permís de conduir com una mesura cautelar que, segons fonts judicials, hauria complert de forma escrupolosa. Ara ha estat condemnat en ferm a través d’una ordenança penal. Però aviat podrà recuperar el carnet pel temps que ja ha transcorregut i la parsimònia judicial, que si hagués hagut de resoldre el cas per la via ordinària hauria trigat més que no temps de condemna, per jurisprudència, hauria pogut imposar.

L’accident va ocórrer a l’altura de l’era del Saboyano i el ferm de la calçada estava molt moll degut a la pluja que havia caigut molt poc abans del xoc, circumstància que també el va afavorir. Ja poques hores després de la detenció es va veure que no hi havia una circumstància especialment punible en la causació del malaurat accident mortal per imprudència.

Comentaris (13)

Trending