Retirada teòrica del permís de conduir per a l’home refugiat a Andorra amb els fills ‘segrestats’

El Tribunal de Corts ha condemnat en rebel·lia el ciutadà italià al seu dia resident a prop de Cambrils per anar al volant drogat i dur els quatre menors a la furgoneta amb què es desplaçava

Una imatge de la furgoneta amb la qual suposadament es desplaçaven l'home i els seus fills.
Una imatge de la furgoneta amb la qual suposadament es desplaçaven l'home i els seus fills. ARXIU

Mai no se’l va perseguir pel segrest parental pel qual l’acusava la mare dels seus fills i pel qual, també, les autoritats judicials espanyoles van arribar a emetre una ordre de cerca encara que mai en l’àmbit internacional. Ara bé, a l’home que els primers dies d’aquest 2022 va deixar la dona amb la qual convivia fins llavors prop de Cambril i se’n va endur els quatre fills fins a Andorra, on ja havien estat dies abans, per refugiar-s’hi, se l’ha acabat condemnant per conduir drogat al Principat.

Durant la seva estada al país, a principi de l’any passat, ja s’ha dit, la policia el va enxampar al volant de la furgoneta amb què es movia, amb els menors dins, ‘col·locat’. Això li va valdre una detenció i l’obertura d’un expedient judicial per, entre altres, un delicte menor de conducció de vehicle automòbil en un estat del qual es derivi un perill concret per a la vida o la salut de les persones a causa del consum de drogues o substàncies d’efectes anàlegs. Li van imputar altres faltes, de les quals essencialment ha acabat absolt.

Una imatge de la furgoneta amb la qual suposadament es desplaçaven l'home i els seus fills.

Relacionat

El Tribunal de Corts busca l’home que va ‘segrestar’ els seus fills per jutjar-lo per conduir drogat

Però no pas de conduir drogat posant en perill els fills. Jutjat al seu dia en rebel·lia, aquest ciutadà italià que ha residit en diversos països d’Europa i que al seu lloc d’origen hauria protagonitzat un cas greu d’agressió sexual, finalment ha estat condemnat pel Tribunal de Corts. Clar que és complicat que mai compleixi la pena imposada. D’entrada, la que limitaria els seus moviments (quatre mesos d’arrest) és condicional. I l’altra, que és la que tindria més impacte, la retirada del carnet de conduir, difícilment es podrà complir si no es presenta aquest home mai més al país.

En qualsevol cas, si ho fes, ha de saber que aquest ciutadà italià al seu dia establert a Mont-roig del Camp que té sobre el paper i per ordre judicial, el permís de conduir retirat al Principat per divuit mesos. I que aquell instrumental i aquella droga que al seu dia se li va comissar, es quedarà per sempre més a Andorra. I, quan escaigui, tot plegat es destruirà. Tampoc és gens fàcil que acabi abonant la multa que se li imposa: 1.600 euros. Aparentment, a Andorra hi va venir a refugiar-se un temps. Però res més.

Comentaris

Trending