La representant del Govern a la cúpula judicial ha esgotat el mandat sense que se l’hagi substituït

Maica Torres podria ser substituïda durant uns mesos per Clàudia Arias en la vicepresidència del Consell Superior però encara no està clar del tot

Els integrants del Consell Superior de la Justícia amb Maica Torres al centre.
Els integrants del Consell Superior de la Justícia amb Maica Torres al centre. Toni Solanelles

La representant designada pel Govern per integrar-se al Consell Superior de la Justícia (CSJ), Maica Torres, ha esgotat ja el mandat sense que se l’hagi renovat. De fet, fa unes setmanes, la persona que durant aquests darrers anys ha ostentat la vicepresidència de la cúpula judicial es va acomiadar del personal i va donar per fet que no tenia cap intenció que se l’ha tornés a cridar per continuar en l’ens, a diferència de Clàudia Arias, una altra de les integrants del CSJ que en aquest cas sí que voldria seguir.

Torres ha esgotat el mandat uns mesos abans que la resta d’integrants de la cúpula judicial perquè va ser designada abans que la resta. I és que la jurista no exercent encampadana va haver de substituir de manera no prevista Jaume Sansa, que en el primer mandat d’Enric Casadevall, que ara no pot repetir, al capdavant del poder judicial era ja el vicepresident de l’ens a proposta del Govern, després de la defunció de l’esmentat Sansa.

Josep Maria Rossell (dreta) conversant amb el president de la Batllia, David Moynat, durant l'acte d'obertura de l'Any Judicial.

Relacionat

Rossell i Fiñana es perfilen com el tàndem que hauria de liderar una nova etapa a la Justícia

Per bé o per a no tan bé, Torres ha estat una de les peces clau d’aquest darrer Consell Superior de la Justícia. Hores d’ara la cúpula judicial funciona amb quatre membres, situació plausible i prevista, i no sembla que el Govern tingui gaire pressa en reposar la peça que falta. És possible, encara que no segur del tot, que es vulgui fer una designació conjunta dels cinc membres, dels quals hores d’ara només semblen amb opcions de repetir els dos representants dels Coprínceps. Olga Adellach per part mitral i Joan Cabeza pel cantó francès.

Arias hauria fet arribar als magistrats i batlles una missiva mostrant la seva disposició a continuar en el càrrec si torna a rebre la confiança i vanagloriant la feina que hauria fet en pro dels juristes

La vicepresidència provisional fins a final de mandat de l’ens el podria assumir Clàudia Arias, l’actual secretària de la cúpula judicial. En una votació interna ja es va apuntar aquesta línia encara que, segons les fonts consultades, no es va acabar de concretar la situació perquè no va quedar clar del tot com havia d’anar. Dimecres vinent molt probablement es farà oficial la seva designació. En tot cas, el que sí que és clar és que Arias tindria ganes de continuar dins del poder judicial. En el seu cas, la designació li va sorgir de l’elecció dels batlles i magistrats.

Cert és que Clàudia Arias era l’única candidata. Però va aconseguir al seu dia el suport suficient. Ara fa pocs dies, Arias hauria fet arribar als magistrats i batlles una missiva mostrant la seva disposició a continuar en el càrrec si torna a rebre la confiança i vanagloriant la feina que hauria fet en pro dels juristes. Però no és clar que aquests estiguin en sintonia. De fet, si poguessin, preferirien convèncer Ramon Camp, actual assessor del CSJ.

Altres dels noms que han sonat per accedir al futur Consell Superior són els de l’exministre Josep Maria Rossell i el de l’advocat i exbatlle Antoni Fiñana. El primer podria accedir com a president de l’ens, això voldria dir que l’hauria de designar el síndic general. Perquè l’únic càrrec clar és el president que correspon nomenar des del Consell General. El vicepresident s’escull d’entre la resta d’integrants designats.

Comentaris (9)

Trending