El PS vol que el Consell General insti a ajornar l’entrada en vigor del Codi de procediment civil

La formació alerta que, a banda de la manca de recursos humans i materials per aplicar-lo de forma correcta, el text té “errors materials” que poden afectar la seva eficàcia

Pere López a la tribuna d'oradors.
Pere López a la tribuna d'oradors. PS

El grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat una moció mitjançant la qual demana que es posposi l’entrada en vigor del Codi de procediment civil, prevista per al proper gener. Des de la formació es remarca que és una petició feta per professionals de la justícia i també pel mateix Col·legi d’Advocats. També s’alerta que el text presenta “errors  materials i conceptuals” que podrien reduir de forma seriosa la seva eficàcia.

En la moció, els socialdemòcrates admeten que dita llei “és  necessària per  agilitzar la  justícia civil  en  el futur”, però a la vegada remarquen “les demandes efectuades tant formalment com de   forma   indirecta   per   mitjà   de   declaracions   i manifestacions  als  mitjans  de  comunicació  tant  per batlles,  magistrats,  procuradors  i  altres  professionals que treballen i sostenen el poder judicial” així com “el comunicat i les declaracions efectuades per  la  Junta  del  Col·legi  d’Advocats”.

Els socialdemòcrates alerten que el codi presenta problemes, especialment pel que fa a mancances en els procediments abreujats

De fet, indiquen que hi ha “documentació  lliurada  tant al Govern  com  als grups parlamentaris tant sobre la manca de planificació de recursos  com  per  l’existència  d’errors  material  i conceptuals  que  impossibiliten una entrada  en vigor efectiva del Codi de Procediment Civil”. Dits informes, per exemple, posen el focus en diferents deficiències detectades en el procediment abreujat. Així, entre altres, no es permetria a qui hagi interposat una demanda aportar proves addicionals en resposta a les al·legacions que hagi presentat el demandat o en els dubtes de quan es podrien impugnar aquestes.  

El grup socialdemòcrata també recorda que “les restriccions sanitàries vigents” poden seguir aplicant-se al gener. A la vegada, es lamenta que “els  reiterats  oferiments  de  diàleg  conjunt entre  Govern,  Consell  General  i  poder  judicial  han estat rebutjats en els darrers mesos”.

Davant tot això, el PS proposa que s’adopti l’acord pel qual “s’ajorni l’entrada   en   vigor   del   Codi   de Procediment  Civil  per  poder  completar  una  millor assignació     de     recursos     humans,     materials     i tecnològics  per  assumir  els  nous  procediments  als estaments  judicials  alhora  que  s’esmenin  entretant els  errors  materials  i  conceptuals existents  en  el projecte de Llei”. També es vol que “es  convoqui  una  taula  de  diàleg  amb  tots  els agents implicats en el bon funcionament del sistema judicial i amb la participació també del Govern i dels grups parlamentaris representats al Consell General”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending