Les presses del Consell Superior de Justícia pel nou màster de Dret topen amb la burocràcia

El president de l'organisme, Enric Casadevall voldria que es posés en marxa el mes de setembre però hi ha un termini administratiu que cal respectar i uns convenis que no s'han signat

El President del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall.
El President del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall. ARXIU

El president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall espera que el nou màster de Dret es posi en marxa el pròxim mes de setembre. De fet, és un argument que exposa cada cop que hi ha un acte o que és entrevistat. El problema és que abans de posar en marxa qualsevol formació cal seguir un procés que no acostuma a ser tan ràpid com voldria Casadevall.

S'ha de fer, a més d'altres etapes, el pla d'estudis, que aquest sigui validat, aprovat pel consell de ministres i publicat al BOPA. Però sobretot, s'ha de signar un conveni i aquest pas encara no s'ha fet i estem a punt d'entrar en el mes de juny. De fet, són dos convenis en un: un primer per introduir en el màster de Dret ja existent assignatures optatives en matèries de Batllia i Fiscalia, i un altre per implantar un curs de preparació específica per opositors per accedir a la carrera judicial i fiscal i a la categoria de secretari judicial.

Aquest segon màster permetrà accedir a feines en el món judicial on cobrir qualsevol vacant és tota una cursa de fons. Es pot tardar un any per cobrir una plaça de batlle. Des del CSJ recorden que s'han de cobrir es dues o tres places de secretari judicial vacants que queden, després que cinc d’ells ascendissin a batlle.

Precisament, el pròxim dimecres 2 de juny, tindrà lloc l'acte de presa de possessió pel càrrec de Batlle de Berta Hidalgo Oziel i Sergi Costa Gonçalves, que han deixat de ser secretaris judicials. No ho van poder fer el seu dia per problemes de salut.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending