Els pagaments judicials es faran a partir d’ara per transferència bancària

Des del 2 de juny, les parts o els interessats hauran de facilitar un número d’IBAN en el marc de cada expedient

Tanques de separació a l'accés principal de la seu de la Justícia.
Tanques de separació a l'accés principal de la seu de la Justícia. Toni Solanelles

A partir del 2 de juny, els pagaments judicials es faran per transferència bancària. És una de les mesures decidides per la presidència de la Batllia per facilitar la reducció d’aglomeracions a la seu judicial. Per aquest motiu, i a partir de dimarts que ve, les parts o els interessats hauran de facilitar un número d’IBAN en el marc de cadascun dels expedients que es tramitin.

La Batllia va adoptar l’acord fa pocs dies i davant de “la situació excepcional d’urgència degut a la Covid-19 i donat que la voluntat actual a curt i mitjà termini serà la d’evitar al màxim els desplaçaments de persones i el contacte entre elles”. L’objectiu és buscar i trobar “mecanismes per donar resposta als usuaris de la Justícia que permetin efectuar els tràmits necessaris emprant les eines al nostre abast per evitar desplaçaments i acumulació de persones a la Batllia”.

La Batllia busca mecanismes per mirar de reduir la presència física de persones a la seu judicial

De fet, a la seu de la Justícia s’hi han adoptat tot de mesures de protecció i prevenció. Per exemple, s’han marcat circuits en els passadissos i en altres indrets. A l’accés mateix, per exemple, també s’hi han col·locat unes tanques per evitar l’acumulació de persones i permetre un circuit d’entrada i sortida, alhora que s’han marcat els punts on aturar-se, en cas de cua, per mantenir la distància recomanable.

Més enllà d’això, “un dels punts als quals es pot aportar una solució ràpida, senzilla i sense costos per les parts és la del pagament de les quantitats executades o dipositades a les parts executants o el retorn de quantitats per qualsevol concepte mitjançant transferències bancàries”, una manera de fer que evita una possible propagació del virus i, alhora, “s’acceleraria el procés de pagament”.

Per això, més enllà de fer les transferències bancàries i haver de facilitar, des del 2 de juny, l’IBAN de les parts per cadascun dels expedients, “en el cas de pagaments periòdics del deutor envers el creditor el primer farà les transferències directament al compte que el segon indiqui, i seguidament es procedirà a la suspensió del procediment d’execució forçosa”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending