Nous contagis entre advocats posen en dubte la represa del judici del ‘cas BPA’

Com a mínim un dels defensors d’un dels processats ha comunicat aquest diumenge al Tribunal de Corts que ha resultat positiu en una prova diagnòstica oficial que se li ha fet

Una vista de la sala durant la represa del judici després de les vacances d'estiu.
Una vista de la sala durant la represa del judici després de les vacances d'estiu. Toni Solanelles

La represa del judici de la causa general del ‘cas BPA’ torna a estar en entredit. Encara que no s’ha comunicat res formalment, la vista podria no reprendre’s com estava previst fer-ho aquest dilluns. Com a mínim un dels advocats d’un dels processats -de fet, d’uns quants dels acusats- hauria comunicat aquesta tarda al Tribunal de Corts que ha resultat positiu en una prova diagnòstica oficial a la qual es va sotmetre recentment.

Vistos els antecedents, i atès que actualment són set els dies de confinament a partir de la notificació del positiu, tot sembla indicar que en el cos que només hi hagi aquest contagi i que la situació no es compliqui, la vista es podria veure’s, de nou, interrompuda. Més enllà dels dies de Nadal, en què ja es preveia una pausa, el judici està posposat des de la segona quinzena de novembre. El positiu del president de sala, el magistrat Enric Anglada, va originar un degoteig d’altres contagis -que evidentment no tenen perquè estar vinculats- que va anar fent posposar la vista fins aquest dilluns.

Les darreres setmanes, almenys un dels processats, havia sol·licitat l’ajornament del judici atès que degut a una lesió traumatològica ha d’estar-se com a mínim un mes fora de combat. El tribunal no havia atès la petició formulada al·legant que la seva presència al judici no és inexcusable i que, a més a més, pot seguir la vista d’un dia per l’endemà atès que es faciliten amb molta rapidesa els enllaços amb les gravacions de les sessions.

Encara que l’acusat no semblava gens convençut amb la resposta del tribunal -que recordava que no estava pas en el seu torn de declaració-, no ha transcendit si s’ha dut alguna acció tendent a combatre la decisió de la sala. El que està clar és que ara, aquesta, té una nova objecció que haurà de resoldre. I no està del tot clar en quin sentit ho farà tot i que en altres ocasions el positiu d’un advocat ha estat motiu d’ajornament.

Comentaris

Trending