Només un 5% de les decisions dels tribunals d'arbitratge són revocades pels de justícia

El president i el secretari general del TAPA exposen els beneficis del sistema als membres de l'Empresa Familiar Andorrana (EFA)

Comentaris

El Tribunal d'Arbitratge s'ha presentat aquest dimecres a l'Empresa Familiar Andorrana (EFA).
El Tribunal d'Arbitratge s'ha presentat aquest dimecres a l'Empresa Familiar Andorrana (EFA). B.N.

Ell secretari general del Tribunal d'Arbitratge d'Andorra (TAPA), JuanPablo Correa ha explicat que només un 5% de les decissions d'aquests organismes són revocades posteriorment pels tribunals ordinàris.  Correa i el president, Pierre Raoul-Duval han participat en un acte organitzat per l'Empresa Familiar Andorrana (EFA).

El president del tribunal ha detallat els beneficis de l'organisme per la rapidesa en la solució de confictes i per l'aspecte econòmic, sobretot de cara a les empreses i en l'àmbit contractual. Correa ha explicat que l'arbitratge és la forma més antiga de resoldre conflictes al món perquè en totes les societats sempre ha existit la figura de l'home bó. "Això és un arbitratge, que és diferent de la mediació que és intentar acostar les dues parts" 

Segons Correa, "els àrbitres no poden dirimir aquelles coses que no controlen. Poden dirimir aspectes civils i mercantils, tot seguit el mandat de la llei andorrana que és del 2014". "El TAPA buscarà l'àrbitre adequat en el tema adequat", ha exposat, per subratllar que l'arbitratge permet flexibilitzar les regles. Ha afegit que es pot escollir el lloc i el format de la trobada. No es descarta que més endavant es puguin dirimir conflictes amb l'Administració tot i que caldrà disposar del corresponent marc legislatiu. Això ja passa en països com el Perú.

Etiquetes

Comentaris

Trending