Una multimilionària malversació en la petroliera veneçolana esquitxa Crèdit Andorrà

Qui va ser el CEO de la filial peruana ja desmantellada del banc verd està implicat en el ‘cas Money Flight’ que investiga la justícia americana

José Eduardo Castillo és actualment el director general d'UPAL.
José Eduardo Castillo és actualment el director general d'UPAL. ARXIU

Els dubtes que genera la més que controvertida Universidad Privada Alemano Peruana (UPAL) han acabat enllaçant una multitudinària malversació de diners en la no menys polèmica petroliera veneçolana PDVSA amb Crèdit Andorrà. En efecte, qui va ser el CEO de la filial ‘verda’ al Perú, José Eduardo Castillo, avui home fort d’UPAL, està implicat en el denominat ‘cas Money Flight’, que investiguen les autoritats americanes.

Fa temps que autoritats judicials de Florida estan intentant treure l’entrellat sobre la desaparició d’uns 1.200 milions de dòlars de PDVSA. Ja hi ha diversos condemnats per aquest cas. Un d’ells hauria fet controvertits negocis amb Castillo quan aquest dirigia CA Perú, un agència de borsa integrada en el grup Crèdit Andorrà. De fet, els investigadors consideren que el volum gran d’aquells 1.200 milions s’haurien desviat a diversos paradisos fiscals (Suïssa, Malta, Hong Kong…) aprofitant una estructura societària d’allò més estudiada.

En aquesta estructura, suposadament, hi hauria participat també CA Perú amb José Eduardo Castillo al capdavant tal i com estan explicant aquests darrers dies mitjans de comunicació peruans. Castillo, després de passar per la filial peruana de Crèdit Andorrà, que fa encara no tres anys que es va tancar, va canviar totalment de vida, lluint cotxes i propietats. La seva implicació amb el ‘cas Money Flight’ hauria sortit ara a la llum arran dels dubtes que genera el centre universitari UPAL.

Sense pràcticament mitjans, amb tot just un parell de carreres virtuals autoritzades i ocupant els espais mal reformats d’una antiga ferreteria a Lima, UPAL suposadament mou molts diners, fa milionàries inversions, més enllà d’estar també lligada a una de les formacions polítiques amb representació a la cambra legislativa peruana.

Comentaris (4)

Trending