Un magistrat del Constitucional diu que la crisi de la Covid ha afectat els drets i llibertats

Dominique Rousseau intervé en la Conferència Iberoamericana de Justícia que ha tingut lloc a Colòmbia

El magistrat Dominique Rousseau durant la seva intervenció.
El magistrat Dominique Rousseau durant la seva intervenció. Altaveu

El magistrat del Tribunal Constitucional, Dominique Rousseau ha afirmat que la crisi sanitària ha tingut repercussió en els drets i llibertat de tothom per les restriccions que s'han imposat. Rousseau ha intervingut, de manera telemàtica, en la Conferència Iberoamericana de Justícia que ha tingut lloc a Colòmbia.

Rousseau ha afegit que hi ha dos estats de dret, el normal que reposa en els principis d'igualtat i l'excepcional fonamentat en el principi de protecció de la seguretat sanitària. El magistrat ha fet referència als canvis que ha provocat la pandèmia en alguns països ja que, segons ha dit, s'han prolongat detencions preventives sense intervencions del jutge o s'han fet judicis sense advocats.

El debat, segons el magistrat, està en saber si els tribunals constitucionals han de continuar sent els guardians de les llibertats o si la pressió provocada per la crisi farà que aquests òrgans judicials  es converteixin en guardians de la seguretat sanitària dels ciutadans.

Durant les jornades que ha tingut la seu física a Cartagena de Indias però amb una participació massiva per videconferència, s'ha posat Andorra com a exemple de gestió de la crisi per l'ús obligatori de la mascareta, el confinament de la població i la restricció de l'activitat econòmica, permetent la reobertura només de manera gradual.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending