Lleugera rebaixa de la indemnització per un accident de moto mortal a la carretera de l’Obac

La sala penal del Tribunal Superior estima parcialment un recurs de l’asseguradora del condemnat com a responsable del xoc i redueix de 20.000 a 6.000 un dels conceptes de la compensació

Els serveis sanitaris intervenint el dia de l'accident.
Els serveis sanitaris intervenint el dia de l'accident. ALTAVEU

La sala penal del Tribunal Superior ha estimat parcialment el recurs de l’asseguradora del conductor que al seu dia va ser condemnat com a responsable del xoc que dues motos van protagonitzar el 19 de juny del 2018 a la carretera de l’Obac, entre el trencall que va cap a Engolasters i la rotonda que hi ha a pocs metres de la central de FEDA. La decisió judicial suposa reduir lleugerament la indemnització que hauran de rebre els familiars del motorista que va perdre la vida arran de l’impacte frontal que hi va haver entre els vehicles de dues rodes.

La companyia d’assegurances va discutir la quantia de la indemnització que s’havia d’abonar als familiars del mort en considerar que tot i que el seu assegurat havia acceptat la condemna per la via ràpida d’un homicidi per imprudència greu, hi cabia la distribució de culpes, perquè si bé el condemnat va avançar en una zona amb contínua, el motorista que va perdre la vida circulava amb una velocitat força per sobre de la permesa. En conseqüència, les lesions producte del xoc van ser mes greus arran de la velocitat anormalment elevada.

La sala només ha considerat oportú rebaixar la part de la indemnització relativa al patiment premortem. Inicialment s’havia establert per aquest concepte una compensació de 20.000 euros que el tribunal ha rebaixat a 6.000 euros. Hi ha altres conceptes que estan clars i definits. Així, el responsable de l’accident, a través de la seva asseguradora, ha d’abonar 50.000 euros a la vídua del difunt i 40.000 euros a cadascun dels seus dos fills.

Però aquests no són els únics conceptes pels quals cal indemnitzar la família de la víctima. La part més gran de la compensació, la quantia de la qual no ha transcendit, té a veure amb el lucre cessant. És a dir, aquelles expectatives d’ingressos que podia haver obtingut el difunt durant la seva vida laboral a tenor de la feina que desenvolupava i els anys que li quedaven de treball. Tenint en compte que l’home, resident portuguès a Encamp, tenia 32 anys, la indemnització per aquest concepte haurà de ser molt notable.

Comentaris (1)

Trending