Joan Besolí: “Et trinxen la vida: econòmica, social, familiar”

L’empresari i gestor lauredià és el coprotagonista del reportatge ‘El cas Rosell’ produït per Televisió de Catalunya, on s'explica que al Principat encara hi continua havent una causa oberta pel cas pel qual ha estat absolt a Espanya

Joan Besolí durant un moment del documental.
Joan Besolí durant un moment del documental. TVC

L’empresari i gestor lauredià, exconseller de Finances del comú de Sant Julià Joan Besolí, continua amb els comptes bancaris bloquejats i les seves societats sense activitats. Després de ser alliberat juntament amb l’expresident del Barça Sandro Rosell en absoldre la Justícia espanyola a tots dos, i a d’altres persones, entre els quals el cunyat de l’un i la dona de l’altre, després d’estar 645 dies entre reixes, a Andorra la Batllia manté una causa oberta. “Et trinxen la vida: econòmica, social, familiar”, afirma Besolí.

L’empresari de Sant Julià és, per sort o per desgràcia, el coprotagonista d’un documental produït per Televisió de Catalunya i que TV3 va emetre aquest diumenge a darrera hora de la nit, no sense polèmica, perquè la direcció del canal va obligar a retallar un fragment del reportatge que feia referència a una condemna a Mediapro. En el documental, ‘El cas Rosell’, molt humà, molt proper, tant Besolí com Rosell reprenen moltes de les coses que ja havien explicat a ‘Salvados’, un programa també televisiu però en aquest cas de ‘La Sexta’.

Besolí escolta Rosell durant l'entrevista.

Relacionat

Besolí carrega contra la jutgessa Carmen Lamela: “va dir que l’accident del meu fill no devia ser tan greu”

En els darrers instants del programa, es recorda que malgrat l’absolució de tots dos, al Principat es manté oberta una causa que fa que Besolí encara no pugui operar amb normalitat. “Tens problemes per trobar feina, per refer la teva vida” i amb tot “la vida segueix, tens hipoteques, tens despeses, tens uns fills estudiants… Això no t’ho torna ningú”, explica l’empresari lauredià mentre se’l veu conduint cap a les instal·lacions esportives on el seu fill Genís fa d’entrenador de futbol.

És clar que Joan Besolí també fa diverses referències al seu fill i a la “lesió medul·lar severa” que l’ha deixat en cadira de rodes. Just quan van detenir al gestor lauredià, encara no se sabia el diagnòstic del jove, que va patir un accident laboral a l’Aldosa de la Massana. Besolí insisteix, com Rosell, encara més contundent, en l’actitud “freda, totalment distant” de la jutgessa instructora, Carme Lamela, que mai va atendre la necessitat de Besolí de poder anar a veure el seu fill a l’hospital.

besoli
Joan Besolí acompanyant el seu fill Genís en un entrenament de futbol dirigit per aquest darrer.
Va arribar a dir, retreu Besolí en un dels passatges del documental, que si poden no va anar a veure en Genís tant com hauria pogut doncs que no venia d’aquí. “Cosa que no era veritat”, deixa clar el lauredià. Durant el reportatge s’expliquen un parell de coses poc sabudes. Una, que durant una de les trucades diàries de cinc minuts que va poder fer Besolí des de la presó, es va assabentar que la seva dona havia patit un accident de trànsit, a l’autopista de Manresa, baixant a Barcelona per veure el fill.

L’altra situació encara més desconeguda és l’incident que van patir essent conduïts el primer cop cap a Madrid amb un furgó de la guàrdia civil. “Va ser un moment impressionant, de pensar que ens matàvem”, explica Joan Besolí recordant, juntament amb Sandro Rosell, que al conductor del vehicle, un agent de l’institut armat espanyol, li va donar un atac d’epilèpsia enmig de l’autopista i el furgó va començar a bandejar-se posant seriosament en risc la vida dels ocupants del vehicle. Sort, diu Rosell, de l’habilitat del copilot que amb el fre de mà va poder aturar el furgó.

Comentaris (1)

Trending