El integrants del ministeri públic d’Andorra es formen amb una exfiscal general espanyola

Antiga ministra de Justícia del 2018 al 2020, Dolores Delgado ha estat aquest dijous i aquest divendres al Principat

Dolores Delgado.
Dolores Delgado. ARXIU

La fiscal general de l’Estat espanyol entre els anys 2020 i 2022 Dolores Delgado ha impartit aquest dijous una formació a diversos integrants del ministeri públic del Principat i, també, altres membres de la carrera jurisdiccional andorrana que hi van voler participar. La participació de Delgado s’emmarca en el pla formatiu que el Consell Superior de Justícia elabora per als integrants de dita formació.

Delgado, que hauria vingut al Principat acompanyada de la seva actual parella, l’exjutge i mediàtic advocat Baltasar Garzón, forma actualment part de la fiscalia del Tribunal Suprem, després que l’estiu passat renunciés al seu càrrec de màxima representant del ministeri públic de l’Estat espanyol al·legant problemes de salut que l’impedien poder seguir amb normalitat el ritme que imposa la fiscalia general espanyola.

Fiscal de carrera, considera experta en terrorisme jihadista, i que ha tingut diverses atribucions a Catalunya, a la fiscalia especial antidroga o a l’Audiència nacional, com el seu company sentimental, Delgado va ser també ministra. Concretament, entre el 2018 i el 2020 va ser la titular de Justícia de Pedro Sánchez, que és qui la va fer fiscal general de l’Estat espanyol amb posterioritat, en un nomenament força criticat per alguns sectors polítics del país veí.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending