El govern espanyol ja té el dossier que ha de lliurar a Rajoy perquè sàpiga que Andorra l’investiga

A partir de la notificació formal de la querella, l’ex-president d’Espanya i els altres encausats tindran quinze dies per designar advocat al Principat

L'ex-president espanyol Mariano Rajoy.
L'ex-president espanyol Mariano Rajoy. arxiu

El govern espanyol ja disposa físicament de la documentació incorporada en la comissió rogatòria internacional (CRI) tramitada per la batlle Stéphanie Garcia Garcia i que implica, entre altres, l’ex-president d’Espanya Mariano Rajoy i diferents membres del seu gabinet per, presumptament, haver atacat la sobirania d’Andorra i haver coaccionat dirigents de Banca Privada d’Andorra (BPA). Des de la Moncloa s’ha de fer arribar la documentació a cadascun dels encausats.

Formalment, la documentació està sobre la taula del ministeri de Justícia espanyol. És el procediment habitual. El que està clar, segons que ha avançat el portal digital espanyol ‘Público’, és que ja s’han donat tots els passos necessaris perquè la documentació i el material annexat -hi ha diversos CDs que incorporen les querelles i annexes diversos per a cadascun dels querellats- hagin arribat a les autoritats governamentals espanyoles, que han de fer el necessari per fer arribar els escrits a cadascun dels encausats.

Mariano Rajoy (dreta) i Jorge Fernández Díaz en un dels molts actes que han protagonitzat junts.

Relacionat

La Batllia activa la investigació contra Rajoy, Montoro i Fernández Díaz per l’atac a Andorra i BPA

A banda de Rajoy, en la querella hi apareixen també l’ex-ministre d’Hisenda Cristóbal Montoro, l’ex-titular d’Interior Jorge Fernández i el número 2 d’aquest, el secretari d’Estat Francisco Martínez. També va dirigida la documentació a l’ex-director de la policia Ignacio Cosidó, a l’antic director operatiu policial Eugenio Pino i a l’ex-agregat d’Interior a l’ambaixada d’Espanya a Andorra Bonifacio Díez Sevillano.

Una vegada els sigui notificada formalment la querella i, per tant, oficialment Rajoy i companyia sàpiguen que estan sent judicialment investigats al Principat i tinguin plena consciència de què se’ls acusa, disposaran d’un termini de quinze dies per designar advocat exercent a Andorra. La situació no és fàcil del tot, atès que són molts els lletrats que d’alguna manera o altra tenen relació amb el ‘cas BPA’ i, en conseqüència, no podrien participar de l’afer. En qualsevol cas, si passat el termini de dues setmanes no s’ha fet la pertinent designació, serà la Batllia qui assigni un advocat d’ofici a cadascun dels encausats que no hagi fet el pas.

Comentaris (5)

Trending