Funció Pública reclamarà els diners pagats de més a alguns batlles i magistrats

Trini Marín explica que hi ha altres funcionaris judicials que ha percebut, pel mateix error, menys salari del que pertocaria i deixa clar que, en aquests casos, també es regularitzarà la situació

Trini Marín a l'exterior de l'edifici de Govern.
Trini Marín a l'exterior de l'edifici de Govern. Toni Solanelles

Aquells batlles o magistrats que hagin cobrat de més els darrers temps, hauran de tornar els diners. La ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, Trini Marín, ha deixat clar que l’error que ha suposat aquests pagaments incorrectes s’explicarà als afectats però també se’ls demanarà que es regularitzi. De fet, ha assegurat que, en alguns casos, l’equivocació ha suposat remuneracions inferiors a les que tocaria i, també en aquests casos, es corregirà, positivament, és clar.

Fa dies que aquest ministeri i el de Justícia van adonar-se que diversos treballadors de la Justícia, principalment batlles i magistrats, havien percebut uns diners que no els pertocaven per culpa d’una anomalia. I ara cal veure com s’afronta la situació. “Ho estem analitzant”, ha afirmat Marín, tot remarcat que es fa conjuntament amb la cartera que encapçala Josep Maria Rossell.

Una imatge de l'accés principal a la Seu de la Justícia.

Relacionat

Funció Pública i Justícia ‘investiguen’ remuneracions de més que haurien cobrat batlles i magistrats

El motiu de l’error, ha indicat, ve de la Llei de la Justícia aprovada el 2016. El text establia una reordenació de determinats complements i aquests, sigui pel que sigui, “no es va calcular”. I això ha suposat aquests pagaments erronis. Assegura, també, que no tothom ha cobrat de més. Al contrari, alguns treballadors haurien sortit perdent. Per això indica que el total de diners no seran els 150.000 abonats de més, ja que també caldria tenir en compte aquells funcionaris judicials que ha cobrat més del que els tocaria.

La xifra concreta no està encara calculada. El que sí que té clar Marín és que cal fer la regularització corresponent, sigui en positiu o en negatiu, segons els treballadors. “Se’ls explicarà què ha passat i, a qui pertoqui, se’ls reclamarà”, ha avançat.

Comentaris (16)

Trending