Funció Pública i Justícia ‘investiguen’ remuneracions de més que haurien cobrat batlles i magistrats

Un suposat error de càlcul hauria comportat que diversos membres de la carrera judicial hagin estat percebent almenys durant l’últim any més diners dels que els tocava en matèria de complements salarials

Una imatge de l'accés principal a la Seu de la Justícia.
Una imatge de l'accés principal a la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Els ministeris de Funció Pública i de Justícia està acabant de buscar la fórmula per poder reclamar, si s’acaba decidint així, els diners que suposadament haurien percebut de més diversos batlles i magistrats. Malgrat que els tècnics estan acabant d’ultimar les anàlisis per confirmar l’error de càlcul que es pressuposa, la decisió última, segons que han explicat les fonts, serà política. Els diners abonats de més estarien al voltant, en conjunt, de 150.000 euros.

Els juristes ja saben que l’administració ha detectat l’anomalia i, fins i tot, se’ls hauria advertit que és possible que ho hagin de de retornar. La qüestió s’està tractant amb molta discreció per la sensibilitat del cas. I per la relliscada comesa. Però segons les fonts consultades, ara per ara no hi ha una reclamació formal feta perquè s’està acabant d’analitzar la situació. Segons els consultats, tot arrencaria d’un error de càlcul en relació amb alguns dels complements que haurien hagut de percebre diversos integrants de la carrera judicial. L’errada s’hauria anat arrossegant almenys el darrer any.

Els diners abonats de més estarien al voltant, en conjunt, de 150.000 euros, i de reclamar-se, encara no està clar com s’hauria de fer la retroacció

Els departaments que encapçalen Trini Marín i Josep Maria Rossell haurien detectat fa un temps la situació i, abans de fer qualsevol altre acció, s’estarien fent les comprovacions necessàries per no fer un pas en fals. Ara per ara, si s’acaba fent la reclamació, no està clar encara com es procedirà a fer la retroacció de les quantitats pagades de més i, per tant, percebudes de forma indeguda pels jutges i magistrats. Els pagaments ‘extra’ s’haurien fet, almenys, durant el darrer any.

Segons les fonts consultades, que han assegurat que encara s’està acabant d’avaluar la situació -els batlles no són funcionaris i a nivell pressupostari depenen de Justícia però qui acaba abonant les remuneracions és Funció Pública, segons que han recordat les fonts-, hi ha alguns dels juristes que poden haver percebut de més al tomb de 15.000 euros. A més, segons aquestes fonts, alguns dels beneficiats haurien estat conscients de la situació però no l’haurien advertit.

Comentaris (27)

Trending