Front comú d’un centenar d’advocats per evitar que Josep Parramon entri a la presó

El Tribunal de Corts ha revocat la llibertat condicional que havia dictat en no haver satisfet el lletrat condemnat la responsabilitat civil corresponent als diners que es va quedar d’un client

La seu del col·legi d'advocats.
La seu del col·legi d'advocats. ARXIU

Un centenar d’advocats han firmat un document que s’annexarà al recurs que la defensa del lletrat Josep Maria Parramon presentarà contra l’aute del Tribunal de Corts que revoca la llibertat condicional d’aquest darrer, que va ser condemnat al seu dia a 18 mesos de presó condicional per haver-se apropiat de diners d’un client. El condemnat sempre va defensar que li havia tornat els diners, però la realitat és que només va satisfer-ne una part.

Com que la no entrada a la presó estava vinculada a satisfer la responsabilitat civil, això és a retornar allò que la condemna assegura provat que Parramon s’hauria quedat (uns 90.000 euros dels quals n’hauria tornat poc menys de la meitat), ara el Tribunal de Corts ha deixat sense efecte la llibertat provisional i demana l’ingrés a la Comella del lletrat. El recurs que presentarà tindrà el suport d’una part molt important dels col·legiats, que defensen, com fa el recurs, que per raons econòmiques no es pot haver d’entrar a la presó.

Justament, un dels motius del recurs que està acabant de perfilar la defensa del lletrat, i que farà que momentàniament almenys s’aturi l’empresonament és el fet que Parramon no disposa dels mitjans econòmics necessaris per poder fer front a la responsabilitat civil imposada, per molt que pretengués fer efectives les seves obligacions, com així voldria fer. L’advocat té una nombrosa família a la qual ha de donar sortida, amb tots els fills en edat escolar.

També es recorda que els tribunals ordinaris van inhabilitar de forma excessiva, com el Constitucional va acabar reconeixent, el lletrat, que formalment durant molt temps no ha pogut tenir cap font d’ingrés per via de la seva professió, que legalment no ha pogut exercir com a part de la condemna que se li va imposar.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending