La fiscalia intenta enfrontar els processats en el ‘cas BPA’

Alberca furga en l’expedient que al seu dia el banc va obrir contra un dels gestors de capçalera de Pallardó que alhora va ser detingut en el marc de l’‘Operació Emperador’

Processats i advocats accedint cap a la seu judicial.
Processats i advocats accedint cap a la seu judicial. eduard ros

Que el judici de la causa general del ‘cas BPA’ ha entrat en una altra fase ha quedat clar des de dimarts. Des de la represa. El pre-estiu va ser un piscolabis, un aperitiu, un preàmbul distès concedit pel fiscal general, Alfons Alberca. Ara, el posicionament del màxim responsable de l’acusació és ben bé un altre, per molt que doni voltes sobre el mateix cinquanta mil cops i pregunti sobre aspectes àmpliament tractats per Joan Pau Miquel en les maratonianes sessions monologuistes d’abans de l’aturada estival.

Ara l’estratègia, si n’hi ha, d’Alberca, passa, aparentment, per enfrontar els processats. Ja fa temps que queda clar les indirectes que va llançant contra alguns dels ex-dirigents de l’entitat, de les persones que Miquel tenia immediatament per sota (com Santiago de Rosselló i Isabel Sarmiento, dels quals sovint remarca la seva responsabilitat), però la sessió d’aquest dijous l’ha centrat en part en furgar amb la situació viscuda per un dels gestors de capçalera de l’empresari Rafael Pallardó, un Sergi Fernàndez detingut al seu dia -es va acabar lliurant- en el marc de la denominada ‘Operació Emperador’ a Espanya.

El fiscal general probablement confia en una condemna a l’Estat espanyol en el marc de l’esmentat cas que arribi abans fins i tot que acabi el judici de la causa BPA al Principat. I de ben segur que també espera que la participació de Pallardó com a testimoni en la vista servirà, potser, per engegar el ventilador

Alberca probablement confia en una condemna a l’Estat espanyol en el marc de l’esmentat cas que arribi abans fins i tot que acabi el judici de la causa BPA al Principat. I de ben segur que també espera que la participació de Pallardó com a testimoni en la vista servirà, potser, per engegar el ventilador. Però aquest dijous ha semblat que vol mirar d’obrir fractures entre els processats, per mirar d’aconseguir algun que altre enfrontament entre ells.

Alberca ha posat el dit a la nafra amb l’expedient obert per BPA al seu dia a Fernàndez. Un expedient que havia de servir per veure què havia passat amb Gao Ping i la suposada participació del gestor en aquell afer. Un dels moments més delicats d’aquest dijous, i on més clarament ha quedat que es busca l’encarament entre implicats, és quan s’ha fet llegir una declaració feta pel gestor en què advertia que la situació per la qual estava passant ell posaria en qüestió tot el grup BPA. I que hi havia coses que no estaven funcionant.

Joan Pau Miquel ha explicat que mai se li va fer cap retret a l’empleat però sí que es va voler mirar d’aclarir què passava. Alhora, ha recordat que passava per una situació molt complexa més enllà de l’acusació que li pesava en relació amb el ‘cas Emperador’. L’ex-conseller delegat (CEO) de BPA ha afirmat que de ben segur coses que Sergi Fernàndez va escriure i firmar llavors, ara no les diria. En tot cas, fins que no sigui el torn de la declaració del gestor no se sabrà per on van els trets. Però que Alberca busca enfrontaments sembla evident.

Comentaris

Trending