La fiscalia espanyola demana nou anys de presó per a Jordi Pujol pels diners d'Andorra

Està acusat d’associació il.licita i blanqueig de capitals i el jutge ha arxivat la causa contra Marta Ferrusola per demència

Jordi Pujol i Marta Ferrusola.
Jordi Pujol i Marta Ferrusola. ARXIU

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha presentat aquest divendres l'escrit de qualificació del cas contra la Família Pujol, on demana nou anys de presó per a l'expresident de la Generalitat per delictes d'associació il·lícita i blanqueig de capitals a Andorra, i entre 8 i 29 per als seus set fills i per a la dona del seu primogènit, Mercè Gironès. En concret són peticions de 29 anys de presó per a Jordi Pujol Ferrusola, 17 per a Mercè Gironès, 14 per a Josep, i 8 per a Pere, Oleguer, Oriol, Mireia i Marta. També demana cinc anys de presó per als 10 empresaris investigats.

La pena més elevada és per al primogènit dels Pujol Ferrusola, Jordi, a qui Anticorrupció demana 29 anys de presó per associació il·lícita, blanqueig de capitals, falsedat documental, delictes contra la Hisenda Pública en cinc exercicis (2007, 2008, 2009, 2010 i 2012) i frustració d'execució. També demana penes de multa. El jutge ha arxivat la causa contra Marta Ferrusola per demència.

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol Soley està acusat d'associació il·lícita i blanqueig de capitals. Per aquest últim delicte, fixa una multa per a tots ells que supera els 38,7 milions d'euros als quals cal sumar altres quantitats milionàries en altres divises. A més, també imposa pena de multa per associació il·lícita, de 24 mesos a raó de 200 euros. Són multes que es poden substituir amb més presó en cas d'impagament.

La segona pena més elevada és per a Mercè Gironès, exdona de Jordi Pujol Ferrusola, a qui la fiscalia demana 17 anys de presó per associació il·lícita, blanqueig de capitals, falsedat documental, delicte contra la Hisenda Pública en un exercici, el 2012, i frustració d'execució. A Josep Pujol Ferrusola, la fiscalia sol·licita 14 anys de presó per associació il·lícita, blanqueig de capitals, falsedat documental i delicte contra la Hisenda Pública en un exercici, el de 2010. A tots dos també demana penes de multa.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending