El ‘fiasco’ del centre de seguretat d’Auvinyà arriba a la Justícia

La constructora que va dur a terme la remodelació d’una part de la masia ja ha aconseguit una sentència que condemna la societat impulsora de l’escola de formació per impagament i també hi ha plets entre el promotor i el propietari de l’immoble

Entrada a la masia la Serra que havia d'acollir l'escola.
Entrada a la masia la Serra que havia d'acollir l'escola. BRU NOYA

El ‘fiasco’ del centre de formació en seguretat privada que estava projectat a Auvinyà i que, de fet, estava en marxa fins no fa pas tant acabarà a la Justícia. De fet, ja hi és en una part. Perquè les obres de remodelació de la masia del poble lauredià que havia d’acollir l’acadèmia prou que es van dur a terme. Com a mínim. I almenys una de les empreses que va participar dels treballs ha arrencat ja una condemna de la societat promotora del centre per tal que li pagui el que li deu.

Però la reclamació de la constructora no seria l’única. Hi ha més embolic. I en aquest sentit implicaria la societat promotora del centre formatiu i la propietat de l’immoble. Els acords que hi havia entre les parts, per motius que no han transcendit, van saltar pels aires i van fer avortar el projecte quan les obres de remodelació. La societat Escut Security Services, que va tenir al seu dia un suport financer de l’Estat (ACTUA) per la iniciativa que pretenia impulsar, no hauria, però, descartat el seu projecte, que segurament s’acabarà emplaçant a la Massana.

Entrada a la masia la Serra que havia d'acollir l'escola.

Relacionat

Auvinyà no acollirà l’escola de guardes de seguretat que tindrà una altra ubicació

Abans, però, i com recull el BOPA aquest dimecres, la societat hauria d’abonar els 16.495 euros que li reclama un saig arran de la sentència dictada pel Tribunal Unipersonal del Batlle, el 14 de juny del 2022, en el marc de la causa tramitada per un procediment abreujat que és ferm i executiu des del 9 de setembre. La reclamació la va fer la constructora Entrimo, que va refer l’estructura de la masia i en va remodelar una part dels interiors.

Segons fonts de la constructora, en un moment donat hi va haver un canvi de projecte o de manera de procedir, i va reclamar el que se li devia i va donar via lliure a la societat promotora perquè continués els treballs amb l’empresa que cregués oportú. Els tribunals han reconegut que Entrimo tenia la raó i, per tant, han fallat a favor seu i del deute que tenia contret la promotora del centre de seguretat. De fet, segons fonts de la constructora, l’administrador d’Escut Security Servies i l’advocada de la mateixa haurien reconegut el deute existent.

Comentaris (1)

Trending