Auvinyà no acollirà l’escola de guardes de seguretat que tindrà una altra ubicació

Les diferències entre els promotors i la propietat del terreny han avortat el projecte que ja disposa d'un nou recinte

Entrada a la masia la Serra que havia d'acollir l'escola.
Entrada a la masia la Serra que havia d'acollir l'escola. BRU NOYA

L'escola d'elit formació de guardes de seguretat i de guardaespatlles que s'havia d'obrir a Auvinyà ha quedat en un no res. Almenys pel que fa a aquest poble lauredià perquè el seu principal impulsor, un veterà coronel de l'exèrcit francès, assegura que té una altra ubicació i que aquesta serà una realitat ben aviat. Amb tot no ha vol anunciar-la encara.

El seu secretisme és comprensible després d'un procés a Auvinyà que pot acabar a la Batllia si ja no ho està. Perquè el coronel i els seus socis estan molt empipats amb la propietat de la masia la Serra per uns motius que no han volgut explicar. Queda clar que allà s'hi han fet unes obres costoses que han servir per a transformar una explotació ramadera en una residència que hauria d'albergar uns 180 aspirants a vetllar per la seguretat de persones i d'establiments. La reforma ha tingut un cost d'uns tres milions d'euros, dels cinc del projecte. La resta és el material especialitzat que es requereix per a l'aprenentatge.

Els seus impulsors van triar la masia d'Auvinyà per les condicions: aïllament, espal i moltes hectàrees per acollir les pràctiques. Teòricament tot estava lligat i ben lligat però no al sac. Així i després de l'anunci d'obertura per al mes de març de l'any passat i de les tarifes que haurien de pagar els alumnes -entre els 2.000 i els 40.000 euros en funció de la formació-, les coses es van torçar

Per això ara tot es porta en secret. L'únic que ha dit el coronel francès, sortint al pas d'uns rumors, es que l'escola no anirà a la Massana. Mentre, el final del projecte lauredià ha estat una decepció pel comú en el seu objectiu de convertir la parròquia en un centre de referència a nivell educatiu. I l'escola de guardes de seguretat ho havia de ser a nivell mundial.

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending