Les famílies dels tres menors recorreran la sentència que absol el mestre del María Moliner d’abusos

El docent, quan es tramiti davant el Superior el recurs, continuarà defensant la seva innocència i després analitzarà, en cas de ser definitivament exculpat, si pot dur a terme algun tipus d’acció legal

El docent i els seus acompanyants i advocats acudint cap a la sala de vistes.
El docent i els seus acompanyants i advocats acudint cap a la sala de vistes. T. S.

Les famílies dels tres menors que van mantenir davant el Tribunal de Corts l’acusació contra el docent del María Moliner en relació als suposats abusos que hauria proferit contra els seus fills en l’inici del curs 2019-2020 recorreran l’absolució de primera instància i mantindran fins al final que els infants van ser víctimes de tocaments i altres comportaments de naturalesa sexual que els hauria proferit el mestre.

Tot i que són conscients, asseguren fonts judicials, que tot els va en contra -el fiscal va retirar la seva acusació poc després que el mestre sortís en llibertat provisional- i malgrat que els elements fàctics o d’altre índole sobre els quals sostenen l’acusació són manifestament dèbils, les famílies dels tres menors consideren que han de mantenir fins al final allò que han dit des del primer dia i que estan convençudes que és el que va passar. I mantindran la mateixa pena que van sol·licitar davant el Tribunal de Corts.

L'edifici on hi ha les instal·lacions del Col·legi María Moliner.

Relacionat

Absolt per falta de proves el mestre del María Moliner acusat d’abusos sexuals

Pel conjunt de delictes que les famílies li atribuïen, l’acusació particular sol·licitava dos anys de presó ferma i, especialment, deu anys d’inhabilitació. Aquest darrer petitum és manifestament important perquè en cas d’haver-hi una sentència condemnatòria els tribunals andorrans podrien arribar a plantejar a qualsevol jurisdicció on volgués exercir que s’apliqués la condemna (sempre que hi hagi els convenis corresponents interestatals). De fet, el mestre no està exercint de la seva professió a raó dels fets que se li atribueixen i tot el rebombori personal i professional que això li va suposar.

L'edifici on hi ha les instal·lacions del Col·legi María Moliner.

Relacionat

El mestre del María Moliner acusat d’abusos es juga dos anys de presó ferma i deu d’inhabilitació

Just per això, i per l’element reputacional que ha estat tenint l’acusació que se li ha formulat des de les famílies, el docent hauria analitzat amb els seus representants legals la possibilitat d’endegar algun tipus d’acció de resposta. Hores d’ara, i a banda que es considera complicat poder respondre, el primer que es farà, una vegada s’hagi tramitat degudament el recurs que l’acusació privada ha enunciat, serà tornar a defensar amb tota convicció i màxima força la innocència.

Comentaris (1)

Trending