El mestre del María Moliner acusat d’abusos es juga dos anys de presó ferma i deu d’inhabilitació

Només mantenen l’acusació els familiars de dos dels cinc menors respecte dels quals mantenen que s’hauria vexat o agredit sexualment; la fiscalia ja fa temps que va deixar d’assenyalar el docent i la seva defensa en demana l’absolució

L'edifici on hi ha les instal·lacions del Col·legi María Moliner.
L'edifici on hi ha les instal·lacions del Col·legi María Moliner. Toni Solanelles

El mestre d’educació infantil del col·legi María Moliner que el 10 de desembre del 2019 va ser detingut acusat d’abusar de diversos alumnes s’enfronta a una petició de pena, formulada per les famílies de dos dels menors afectats, de dos anys de presó ferma i, a més a més, deu anys d’inhabilitació per a l’exercici de la professió de docent. La fiscalia ja fa temps que va retirar els càrrecs contra l’ensenyant i la seva defensa en demana l’absolució. Ni l’acusació pública ni els defensors de l’educador no consideren que el jove cometés res del que mantenen els familiars.

De fet, encara que inicialment hi va haver alguna denúncia més, finalment només dues famílies han mantingut el procés fins al final, que arribarà davant el Tribunal de Corts a mitjan febrer. L’acusació particular disposa de diversos informes en què posa de relleu que allò pel que van passar els menors només és compatible amb abusos sexuals que atribueixen al mestre, que el desembre del 2019 va passar-se dues setmanes a la presó, entre l’estupefacció i defensa tancada dels companys de claustre, on havia arribat feia pocs mesos.

Una imatge de l'edifici que acull el col·legi María Moliner.

Relacionat

El cas del mestre del María Moliner acusat d’abusos a alumnes va camí de judici

Els familiars que mantenen l’acusació mantenen que el docent, que té ara 34 anys, hauria fet tocaments en parts genitals d’alguns dels menors i fins i tot hauria fet practicar sexe oral a alguns d’ells. En tot cas, consideren que el jove seria l’autor de cinc delictes majors d’abusos sexuals sense consentiment a persones especialment vulnerables per raó de la seva edat i sobre les quals tenia un ascendent -n’era el mestre. A més mantenen, és clar, que el delicte va ser continuat.

Per tot plegat, sol·liciten una pena única de set anys de presó dos dels quals haurien de ser ferms i, per tant, se’ls hauria de passar entre reixes. A més a més, exigeixen que el jove no pugui entrar en contacte durant dotze anys amb cap dels cinc menors víctimes dels suposats abusos (quan se’l va alliberar, el 24 de desembre del 2019, ja li va ser imposada la prohibició de tornar-se a acostar a les instal·lacions del María Moliner. Finalment, reclamen la pena complementària d’inhabilitació per a l’exercici de l’ofici  de professor durant un període de deu anys.

Comentaris (8)

Trending