Absolt per falta de proves el mestre del María Moliner acusat d’abusos sexuals

El docent es jugava dos anys de presó ferma sol·licitats per la família de tres alumnes però el Tribunal de Corts manté que no s’ha acreditat ni cap tocament libidinós ni menys encara cap pràctica sexual

L'edifici on hi ha les instal·lacions del Col·legi María Moliner.
L'edifici on hi ha les instal·lacions del Col·legi María Moliner. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts ha absolt el mestre del col·legi María Moliner detingut el desembre del 2019 acusat d’abusos sexuals per falta de proves. L’ensenyant estava acusat per les famílies de tres dels seus alumnes, que va mantenir la seva posició fins a la sala de vistes i que no està clar si recorreran ara contra la sentència absolutòria. La sala considera que no es poden acreditar els tocaments que li atribuïen, i pels quals els familiars dels menors demanaven dos anys de presó ferma, més enllà d’una llarga inhabilitació professional.

Més enllà dels quinze dies que va passar empresonat el docent, que no ha comparegut a la notificació de la sentència i que només va assistir a la primera de les dues sessions judicials atès que es troba a Almeria, la seva ciutat d’origen, la fiscalia, després de la fase inicial de la instrucció, ja va deixar d’acusar. I van ser cinc famílies les que van impulsar el cas fins al judici. Finalment, dues de les famílies també van declinar seguir mantenint l’acusació contra el mestre.

Aquest dimecres, el Tribunal de Corts ha decidit finalment absoldre el mestre dels tres delictes majors d’abús sexual a menors que finalment se li atribuïen. A banda de la reclusió ferma, les famílies demanaven cinc anys més condicionals. I deu anys d’inhabilitació per a l’exercici de la docència. Els familiars, en base a diferents informes psicològics, donaven per fet que els menors havien estat víctima de tocaments i, fins i tot en alguns casos, asseguraven que el mestre hauria obligat algun d’ells a practicar-li sexe oral.

L'edifici on hi ha les instal·lacions del Col·legi María Moliner.

Relacionat

El mestre del María Moliner acusat d’abusos es juga dos anys de presó ferma i deu d’inhabilitació

Però en la resolució dictada aquest dimecres, el tribunal manté que “és evident que no s’ha pogut establir prova de cap tocament amb ànim libidinós ni de cap pràctica sexual”. La sala es refereix a prova, no a indici. I assegura que essent en un estat democràtic i de dret “bàsica la presumpció d’innocència”, davant l’absència d’elements incriminadors substancials només hi cap l’absolució de l’acusat. I que cada part assumeixi les despeses del procés judicial.

Mentre l’entorn del mestre i fins i tot a l’escola i a l’ambaixada se celebra la decisió, que es considera que fa àmpliament justícia atès que el docent sempre va defensar, per activa i per passiva, la seva innocència, en el costat de les famílies l’enuig és més que evident. No obstant això, segons les fonts consultades, tant una part com l’altra, després de veure l’esdevenir del judici, tenien força clar que s’acabaria imposant la resolució absolutòria.

Ara les famílies dels menors, que eren les úniques que sostenien l’acusació del docent, hauran de decidir si presenten recurs contra la decisió de primera instància. No està del tot descartat. Però tampoc és gens clar que es porti el cas a la sala penal del Tribunal Superior.

Comentaris (12)

Trending