La família de la dona a qui no van notificar que patia hepatitis engega el procés d’indemnització

Els fills de la difunta han presentat un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional per tal que reconegui que han estat víctimes d’un procés judicial de durada excessiva

Placa a l'entrada de la seu del Tribunal Constitucional.
Placa a l'entrada de la seu del Tribunal Constitucional. Toni Solanelles

La família de la dona a qui no van notificar que patia hepatitis i, en conseqüència, no va ser tractada per una afecció que, amb el temps, la va portar a la mort ha posat en marxa la maquinària legal per rebre una compensació pel dany moral causat per una situació que durat anys i panys i que, finalment, ha portat a l’absolució del pneumòleg que va demanar l’analítica que va revelar una hepatitis que mai es va diagnosticar obertament com a tal.

Aquella analítica es va fer el 2004. El pneumòleg en qüestió va fer seguiments posteriors de forma periòdica durant molt temps sense que mai es posés sobre la taula l’hepatitis existent. La seva situació empitjorà de forma alarmant i mentre esperava un trasplantament de fetge, el març del 2011 va acabar morint. Malgrat que encara no mig any després els fills de la dona van presentar una querella criminal per homicidi imprudent, no va ser fins dos anys després que es va processar el pneumòleg ara absolt.

Una imatge de la Seu de la Justícia.

Relacionat

Confirmada l’absolució del pneumòleg que no va avisar una pacient que patia hepatitis

Absolt, s’ha dit, nou anys després del seu processament i onze anys llargs després de la defunció. Per tot plegat, els familiars, consideren que el procés judicial ha vulnerat la durada raonable que han de suportar els administrats. Més encara quan el Tribunal de Corts no condemna el metge considerant que va ser un cúmul generalitzat de males decisions o de dèficit de mecanismes adients en aquell moment per tal que s’hagués diagnosticat formalment la pacient de l’hepatitis que efectivament patia i se l’hagués tractat en conseqüència.

Una imatge de l'accés principal de l'hospital.

Relacionat

La família de la dona a qui mai se li va comunicar que patia hepatitis reclamarà contra el SAAS

De moment, el Tribunal Constitucional ha admès estudiar el cas i caldrà veure si finalment declara que, efectivament, es va vulnerar la durada raonable citada i, en conseqüència, obre la porta a una indemnització a la qual, més enllà de la compensació estricta per aquella durada excessiva del procés, hi poden associar els danys morals d’un sistema d’informació hospitalària que no va funcionar convenientment.

Comentaris (1)

Trending