Expulsat del país el jove condemnat per robar-ne dos més el febrer al complex del Prat de les Oques

De 25 anys i mitja vida al Principat, en ser espanyol i haver complert les cinc sisenes parts de la pena imposada, d’un any per coaccions, ha estat alliberat i acompanyat a la frontera

Accessos al centre penitenciari.
Accessos al centre penitenciari. Toni Solanelles

Les autoritats judicials han procedit a alliberar provisionalment i ordenar l’expulsió del Principat del jove que tot just fa dues setmanes va ser condemnat pel Tribunal de Corts a un any de presó ferma per haver robat dos altres nois el febrer passat al complex del Prat de les Oques, a Escaldes. Tot i tenir 25 anys i haver passat la major part de la seva vida al Principat, en ser espanyol i haver complert les cinc sisenes parts de la pena imposada se l’ha permès sortir de la Comella i se l’ha acompanyat a la frontera.

El jove era multireincident i llargament conflictiu. Tampoc l’enforn més immediat no l’hauria acompanyat mai gaire. Durant temporades, mig vivia al carrer i dormia en escales a les quals accedia de nit. Amb més d’un trastorn a la motxilla i addiccions a les drogues, no va quedar clar durant el judici per la causa que n’ha suposat ara l’expulsió sí l’incident amb els altres dos joves, de 18 anys, estava vinculat, justament, amb un presumible deute de drogues.

En tot cas, el tribunal va condemnar el jove per coaccions i, en canvi, el va absoldre d’un altre delicte pel qual també estava acusat per la fiscalia, el d’extorsió. Els fets van succeir el 4 de febrer passat i el jove, segons la resolució, s’havia de fer càrrec d’indemnitzar els perjudicats -que tampoc no van semblar ser aigua molt clara- i de les despeses judicials. En no recórrer contra la decisió cap de les parts, havia esdevingut ferma ara, la sentència. D’aquí que s’hagi procedit a l’alliberament i expulsió.

Comentaris

Trending