Experts financers lamenten l’aplicació de normes bancàries per valorar Assegurances Generals

L’informe forense de Grant Thornton que la propietat de la companyia ha annexat a la demanda contra la fallida rebaixa el valor dels actius de l’assegurador en base a la normativa NIIF-9

Façana principal de la companyia intervinguda.
Façana principal de la companyia intervinguda. Toni Solanelles

Experts financers que participen en l’elaboració de l’informe forense que la propietat d’Assegurances Generals ha adjuntat a la demanda contra la fallida de la companyia asseguradora lamenten que tant el regulador financer com l’administració especial del cas hagin aplicat normes que consideren estrictament d’aplicació per al sector bancari per valorar els actius de l’empresa ara sota control judicial.

L’informe forense de la consultora internacional Grant Thornton, signat per diferents especialistes en comptabilitat i finances, remarca que tant l’Autoritat Financera (AFA) com l’administració especial que el supervisor va imposar en la intervenció d’Assegurances Generals es van basar en la Normativa NIIF-9 per dur a terme les valoracions i les interpretacions de les anàlisis financeres d’Assegurances Generals. Qüestions relatives al suposat risc que presentava la companyia o, sobretot, la reducció del valor dels actius o l’augment de la valoració dels passius de l’asseguradora s’han dut a terme tenint en compte l’esmentada normativa.

La delegació espanyola de Grant Thornton s'ha encarregat d'elaborar l'informe forense.

Relacionat

Grant Thornton situa el superàvit de liquiditat d’Assegurances Generals sobre el mig milió d’euros

L’informe de Grant Thornton fa un repàs a les reiterades referències que es fan a la normativa NIIF incloses en una guia de l’AFA i també a la llei que regula el sector de les assegurances i reassegurances, en vigor des de primers del 2018 però amb cinc anys de termini per anar-se adaptant en segons quins aspectes, per concloure, a parer dels experts de la consultora internacional, que aquesta normativa NIIF-9 “no és d’aplicació per a la valoració comptable de les inversions immobiliàries de les entitats asseguradores”. Més encara, els experts de Grant Thornton mantenen que “no pot haver-hi confusió amb les entitats asseguradores i els bancs”.

L'asseguradora està situada al carrer Sant Salvador d'Andorra la Vella.

Relacionat

Els propietaris d’Assegurances Generals recorren contra la fallida

Els experts internacionals avisen de l’impacte que tindrà la normativa NIIF-9 en el sector bancari, vis que els actius immobiliaris es descompten al 55% segons la taula publicada per l’AFA. De fet, els especialistes de Grant Thornton i els propietaris d’Assegurances Generals alerten que els diversos actors bancaris poden patir de valent si s’apliquen fil per randa els criteris establerts vista la reducció de valoració dels actius que la norma internacional suposa. De fet, ja és un fet que algunes entitats bancàries estan patint per la implementació de dites normatives.

Comentaris (1)

Trending