Grant Thornton situa el superàvit de liquiditat d’Assegurances Generals sobre el mig milió d’euros

La consultora internacional és la que s’ha encarregat de fer l’informe forense que la companyia asseguradora ha annexat en el seu recurs contra la fallida

La delegació espanyola de Grant Thornton s'ha encarregat d'elaborar l'informe forense.
La delegació espanyola de Grant Thornton s'ha encarregat d'elaborar l'informe forense. ARXIU

Els experts auditors de Grant Thornton que signen l’informe forense que la propietat d’Assegurances Generals ha adjuntat en el recurs contra la fallida de la companyia dictada per la Batllia consideren que a 15 de setembre del 2019, és a dir, un mes després de la intervenció, l’asseguradora hauria tingut un superàvit de liquiditat d’entre 273.291 euros i 559.748 euros. Així figuraria en l’informe de què ja disposen les autoritats judicials segons que han assegurat fonts jurídiques.

Grant Thornton és una de les majors organitzacions de consultoria de tot el món, amb delegacions a 130 països, que s’encarrega d’assessorar i acompanyar empreses en qüestions financeres, fiscals o d’altra índole, essent també una de les principals consultores del món en relació al sector assegurador. Els propietaris i administradors apartats d’Assegurances Generals, Amadeu i Jaume Calvó, haurien encarregat l’informe a la delegació espanyola de la prestigiosa auditora.

Seu d'Assegurances Generals al carrer Sant Salvador d'Andorra la Vella.

Relacionat

La propietat d’Assegurances Generals retreu al liquidador que es postulés abans de la fallida

Segons fonts jurídiques, l’informe, d’una seixantena de pàgines, està signat per tres dels màxims responsables de Grant Thornton a Espanya, el soci d’advisory Juan Francesco Nasser, el soci d’auditoria Carlos Villabona i la gerent també d’auditoria María Alejandra Savino. Entre altres coses l’informe defensa la solvència de la companyia en diferents escenaris que es plasmarien en el treball, sobre el qual fonamenta la propietat de l’asseguradora que la fallida declarada és innecessària i anòmala.

Segons fonts jurídiques que han tingut accés al contingut de l’estudi, els experts de Grant Thornton posen l’accent, també, en el fet que un mes després que es fes la intervenció de la companyia per part de l’Autoritat Financera (AFA), és a dir, el 15 de setembre, Assegurances Generals no hauria d’haver tingut un problema de liquiditat a dos mesos vista. Grant Thornton parteix de la base de la generació d’ingressos per primes, i resol que el superàvit de liquiditat s’hauria d’haver situat entre aquells 273.291 euros i els 559.748 euros esmentats.

L'asseguradora està situada al carrer Sant Salvador d'Andorra la Vella.

Relacionat

Els propietaris d’Assegurances Generals recorren contra la fallida

Els especialistes de la firma haurien posat de relleu en el seu informe, segons les fonts esmentades, que l’administrador especial nomenat per l’AFA no va considerar en la seva totalitat els actius líquids dels quals disposava a la data de la intervenció l’asseguradora, oblidant, per exemple, els prop de 3 milions de les carteres contractades amb Vallbanc. Segons l’esmentat informe, Jordi Torrellas hauria també sobrevalorat els compromisos a curt termini de l’asseguradora per un muntant aproximat de tres milions més.

L’informe forense de la reputada consultora internacional és molt crític, han assegurat les fonts, amb l’actuació realitzada per Torrellas i bona part dels escenaris o dels càlculs que l’administrador va dur a terme. De fet, en el seu recurs, la família Calvó deixa anar diverses píndoles que indiquen el seu malestar amb les penalitzacions i greuges que hauria comportat l’actuació de l’administrador especial i ara liquidador d’Assegurances Generals.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending