La propietat d’Assegurances Generals retreu al liquidador que es postulés abans de la fallida

En els diferents recursos que els assessors jurídics de la família Calvó van presentar dilluns davant la sala civil del Tribunal Superior es remarca que la llei donava cinc anys per adaptar-se, fins al 2023

Seu d'Assegurances Generals al carrer Sant Salvador d'Andorra la Vella.
Seu d'Assegurances Generals al carrer Sant Salvador d'Andorra la Vella. ARXIU

La propietat d’Assegurances Generals posa molt en dubte la tasca realitzada pel consultor Jordi Torrellas primer, com a administrador especial de la companyia nomenat per l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) i, després, com a liquidador de la fallida contra la qual els assessors jurídics de la família Calvó han presentat un recurs. Justament, entre la documentació enviada a la sala civil del Tribunal Superior es retreu que Torrellas es postulés per a liquidador abans que fos decretada la fallida.

Tot i que feia molt temps que sobre el paper, i entre el sector assegurador es donaven per fet les dificultats per les quals travessava la companyia propietat de la família Calvó, la intervenció que en va fer el regulador el 16 d’agost de l’any passat va sorprendre gairebé a tothom. I moltes de les decisions adoptades des de llavors han estat molt controvertides. I heus aquí on ara la propietat d’Assegurances Generals vol posar el dit a la nafra de tot plegat.

L'asseguradora està situada al carrer Sant Salvador d'Andorra la Vella.

Relacionat

Els propietaris d’Assegurances Generals recorren contra la fallida

Dilluns els assessors legals dels propietaris i cessats administradors de l’empresa van presentar fins a cinc recursos partint d’un de principal, genèric, contra la fallida en el seu conjunt, alertant de múltiples deficiències. També s’han fet escrits sobre la cessió de les carteres, els peritatges dels immobles, la no renovació de contractes, i les actuacions que l’administració especial ha anat adoptant en relació amb els fons de garantia. Segons fonts jurídiques, el paper galdós que al seu entendre la família Calvó entén que ha fet Torrellas una vegada se’l va situar al capdavant de la companyia intervinguda és un dels epicentres de l’atac legal.

El 4 de novembre, lamenten els Calvó en els seus escrits, l’administrador especial ja va va presentar a l’AFA la seva petició per ser nomenat liquidador de la companyia. I això, remarquen, que la fallida no estava decretada

De fet, en els escrits, segons les fonts consultades, es remarca que no va ser fins al 22 d’octubre que no es va entregar a Assegurances Generals l’escrit de petició d’arranjament judicial. Era a partir de llavors, entenen els assessors legals de la família Calvó, que com a propietaris es podien començar a defensar. Però encara no quinze dies després, el 4 de novembre, lamenten els Calvó en els seus escrits, l’administrador especial ja va va presentar a l’AFA la seva petició per ser nomenat liquidador de la companyia. I això, remarquen, que la fallida no estava decretada i tot just havia començat el termini de defensa. O almenys així ho creuen.

Entre d’altres anomalies que detecten el recurrents hi ha el fet que, a parer seu, el regulador ha pretés aplicar una llei, la d’ordenació i supervisió d’assegurances i reassegurances que entrava en vigor el primer de gener del 2018, quan donava un marge de cinc anys per adaptar-se i segons les fonts consultades, la propietat d’Assegurances Generals entén que l’AFA va emetre des de l’entrada en vigor del text cap nota que modifiqués aspectes relatius a la solvència i a l’organització interna de les companyies, que és el que retreu el supervisor a l’asseguradora i en base als quals acaba acordant la intervenció.

A banda que els informes forenses de què disposa Assegurances Generals i que ha annexat als recursos mantenen que l’empresa era solvent, entenen els recurrents que s’havia de respectar el termini de cinc anys d’adaptació, és a dir, fins al 2023, perquè no hi havia cap nota tècnica que modifiqués el contingut estricte de la llei.

Comentaris

Trending